Dosarul „Şpagă pentru PDL”. Fosta şefă ITM Timiş, condamnată la închisoare

Fosta şefă ITM, Timiş, Cornelia Corescu, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, a fost condamnată, miercuri, de Tribunalul Timiş, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 10:35
Dosarul „Şpagă pentru PDL”. Fosta şefă ITM Timiş, condamnată la închisoare

Decizia a fost luată în dosarul „Şpagă pentru PDL”.

În acelaşi dosar, fostul secretar executiv PDL, Vasile Medeşan, a primit doi ani de închisoare cu executare.

Sentinţa nu este definitivă, decizia Tribunalului Timiş putând fi atacată în termen de zece zile de la pronunţare.

Avocata Corneliei Corescu a anunţat dejacă va formula recurs.

Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan au fost deferiţi justiţiei, la începutul lunii octombrie, de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara, după ce au cerut unui membru de partid să depună 10.000 de lei drept donaţie pentru partid, ca să nu amendeze firma acestuia.

Cornelia Corescu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi două fapte de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă, iar Vasile Medeşan, pentru trafic de influenţă.

În 16 septembrie 2011, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatei Corescu Cornelia Gheorghina, iar în 22 septembrie, Curtea de Apel Timişoara a admis recursul procurorilor DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile şi a inculpatului Medeşan Vasile.

Cornelia Corescu era membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş şi conducea de şapte ani Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. În 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, însă a pierdut alegerile.

Corescu a fost suspendată din partid pe durata derulării anchetei în dosarul în care a fost arestată pentru fapte de corupţie.

După declanşarea acţiunii penale împotriva sa, Cornelia Corescu şi-a înaintat demisia din funcţia de şef al ITM Timiş.