Dosarul transferurilor din fotbal amânat. Următorul termen, pe 17 mai

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat pentru 17 mai judecarea dosarului transferurilor din fotbal, la acest nou termen urmând să fie depuse o serie de documente.

09 mai 2013, 13:58
Dosarul transferurilor din fotbal amânat. Următorul termen, pe 17 mai

La termenul de joi al procesului au fost audiaţi fostul director al Clubului Oţelul Galaţi Mihai Stoica, fostul vicepreşedinte al Clubului SC Dinamo Bucureşti Gheorghe Neţoiu, fostul acţionar al Clubului Dinamo Cristi Borcea şi impresarii Victor şi Ioan Becali. Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa Jean Pădureanu nu a mai dorit să fie audiat, scrie Agerpres.

La finalul audierilor avocaţii au cerut un termen pentru ca inculpaţii în dosar să aibă ocazia să-şi formuleze apărarea în funcţie de declaraţiile celorlalte părţi în cauză.

Avocatul lui Ioan Becali, Viorel Ursu, a mai solicitat ca probă actele cabinetului de avocatură unde se ţineau şedinţele de Consiliu de Administraţie al FC Dinamo Bucureşti, iar instanţa a admis cererea. 

Borcea: Transferurile pe care le-am făcut au adus profitabilitate de 1.800 la sută, clubului

Pe 12 noiembrie 2012 Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid, George Copos, la trei de închisoare cu suspendare pe fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, şi la patru ani de închisoare cu suspendare pe fostul director al clubului Oţelul Galaţi Mihai Stoica.

De asemenea, au mai fost condamnaţi la şapte ani de închisoare cu executare fostul acţionar al lui Dinamo Cristian Borcea şi impresarul Victor Becali.

Fostul impresar Ion Becali a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, fostul angajat al firmei „Becali Sport” Gică Popescu – la trei ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primindu-o şi fostul vicepreşedinte al Dinamo Gheorghe Neţoiu.