Dosarul Transferurilor. Jean Pădureanu spune că e amnezic, Gică Popescu a fost singurul audiat

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a fost singurul inculpat din Dosarul Transferurilor audiat la Curtea de Apel Bucureşti, la termenul de luni, acesta precizând că îşi menţine declaraţiile făcute pe parcursul urmării penale şi în timpul procesului care a avut loc la ÎCCJ.

14 oct. 2013, 16:22
Dosarul Transferurilor. Jean Pădureanu spune că e amnezic, Gică Popescu a fost singurul audiat

La termenul de luni din Dosarul Transferurilor, aflat pe rol la Curtea de Apel Bucureşti, fostul preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a făcut o cerere de expertiză medicală pentru că este în imposibilitatea de a da declaraţii în sală din cauza glicemiei crescute şi a pierderii de memorie. Avocatul său a cerut ca anlizele să fie efectuate la IML şi a depus un dosar medical de 100 de file, însă judecătoarea a respins cererea de efectuare a expertizei.

Avocatul fostului acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos, a depus o expertiză financiar-contabilă în cazul transferurilor jucătorilor Cristian Dulca la Pohang Steelers şi Daniel Pancu la Galatasaray Istanbul.

Dealtfel, potrivit Mediafax, fostul internaţional Gheorghe Popescu a fost singurul inculpat din aceste dosar care a fost audiat, el precizând că îşi menţine declaraţiile făcute pe parcursul urmării penale şi în timpul procesului care a avut loc la ÎCCJ.

Într-una dintre pauze, fostul impresar Ioan Becali s-a adresat procurorului: „Domnul procuror ştie în sinea lui că nu suntem vinovaţi, dar îşi apără meseria şi pentru asta îl respect. Jos pălăria„. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, i-a atras atenţia că îl aude presa, iar Ioan Becali a replicat: „Să mă audă„.

Termenul de luni din dosarul transferurilor a început cu o întârziere de trei ore.

Judecătoarea a dat un nou termen pentru 4 noiembrie, ora 13.00. La acest termen vor fi audiaţi Dinu Gheorghe (Astra Giurgiu), Cosmin Contra (Petrolul Ploieşti), Sică Puşcoci (fost impresar), Nicoale Badea, Ion Ionică, Gheorghe Pecheanu, toţi foşti mebri în Consiliul Director al FC Dinamo în 2003, când a fost perfectat transferul lui Dan Alexa la Beijing Guoan.

Citeşte şi Curtea de Apel a IGNORAT probe în Dosarul Transferurilor. Cum au scăpat GREII fotbalului de puşcărie

La 20 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită Dosarul Transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

Citeşte şi Magistraţii desemnaţi să rejudece dosarul transferurilor de jucători, schimbaţi după ce s-au abţinut