Două adolescente din Rusia, care au fost violate şi agresate în timp ce se plimbau pe perioada stării de urgenţă, ameninţate cu amendă

Două adolescente care au fost violate, agresate și jefuite, după ce au ieşit la plimbare, în timp ce Rusia era închisă, au fost amenințate cu amenzi pentru încălcarea regulilor.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 10:26
Două adolescente din Rusia, care au fost violate şi agresate în timp ce se plimbau pe perioada stării de urgenţă, ameninţate cu amendă

Fetele, în vârstă de 17 și 18 ani, au fost atacate în orașul sibian Krasnoyarsk, luna trecută, când rezidenților li s-a interzis să iasă afară, cu excepția situațiilor de urgență.

Una dintre fete a fost violată noaptea târziu, în timp ce a doua a fost agresată sexual. Acestea au raportat atacul polițiștilor, care au arestat atunci un bărbat de 55 de ani, fiind găsite în posesia lui obiectele furate de la adolescente.

Cu toate acestea, poliția a ameninţat cu amendă cele două fete, pentru că au ieşit afară în timpul blocajului, deși nu au avut un motiv întemeiat.

Ekaterina Rositskaya, șefa serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne Krasnoyarsk, a confirmat pedeapsa: „După ce le-a găsit pe stradă noaptea – fără nevoie urgentă – poliția a întocmit rapoarte”.

Cu toate acestea, după ce cazul a ieşit în atenţia publicului, amenzile au fost reduse brusc.

Surse din poliţie au declarat că una dintre adolescente a fost violată în timp ce celălaltă a fost supusă unor „acte violente de natură sexuală”.

Incidentul a avut loc pe 20 aprilie, dar a fost dezvăluit abia acum. La vremea respectivă, locuitorii nu aveau voie să iasă din casă doar cu motive justificate, cum ar fi plimbarea unui animal, mersul la un medic sau la un magazin. Fetele erau prietene de multă vreme, dar nu trebuiau să se întâlnească în conformitate cu regulile.