Două atentate sinucigaşe în Bagdad soldate cu cel puţin 28 morţi şi 73 de răniţi

Două atacuri teroriste au ucis joi cel puţin 28 persoane şi au rănit 73 într-o piaţă din Bagdad. Este primul astfel de atac din ultimii ani.

21 ian. 2021, 12:28
Două atentate sinucigaşe în Bagdad soldate cu cel puţin 28 morţi şi 73 de răniţi

Două atentate sinucigaşe în Bagdad, Irak. Armata irakiană a declarat că doi atacatori care purtau veste explozive s-au aruncat în aer printre cumpărători, într-o piaţă aglomerată din Tayaran, centrul Bagdadului. Un purtător de cuvânt al ministerului de interne a declarat iniţial pentru Reuters că numărul morţilor este de cel puţin 13, spunând că se aşteaptă ca acesta să crească, deoarece unii răniţi se află în stare critică.

Mulţi dintre răniţi se aflau în stare gravă, potrivit poliţiei. Imediat după explozie, numeroase ambulanţe au venit la locul atentatului, anunţă News.ro.

Potrivit sursei citate, cea de-a doua bombă a fost detonată imediat după ce mai multe persoane încercau să ajute victimele primei bombe.

Bilanțul a ajuns la 28 de morți și peste 70 de răniți și este posibil să crească în continuare.

Atentatul nu a fost revendicat imediat, însă acelaşi mod de operare a fost folosit în trecut de către Statul Islamic (SI), care a cucerit aproape o treime din Irak în 2014, înainte ca Bagdadul să-şi declare victoria împotriva grupării jihadiste, la sfârşitul lui 2017.

Două atentate sinucigaşe. Ultimul atac în Bagdad a avut loc în 2018

Atentatele sinucigaşe s-au rărit în capitala irakiană ulterior. Ultimul atentat comis în capitală, în aceeaşi piaţă, a avut loc în ianuarie 2018 şi s-a soldat cu 27 de morţi.

Numeroase celule jihadiste se ascund în zone muntoase şi deşertice, în ţară.

SI a revendicat, însă, până acum, doar atentate de mică anvergură, comise în general noaptea şi vizând poziţii militare, în zone izolate, departe de oraşe.

Citeşte şi: Soluţia găsită pentru a face transferul codurilor nucleare de la Trump la Biden, fără ca aceştia să se întâlnească


loading...