Două bulevarde IMPORTANTE din Bucureşti, ÎNCHISE pentru a permite circulaţia bicicliştilor

Primăria Capitalei va închide traficul auto pe două bulevarde, în următoarele două weekend-uri, pentru a permite circulaţia bicicliştilor şi pietonilor, ca urmare a campaniei "BICICLEŞTI".

RomaniaTV.net
11 oct. 2013, 19:00
Două bulevarde IMPORTANTE din Bucureşti, ÎNCHISE pentru a permite circulaţia bicicliştilor

Campania „BICICLEŞTI”, iniţiată de publicaţiile Gândul şi Prosport, a început miercuri, şi vizează închiderea în luna octombrie a traficului rutier de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susţinere pe Facebook sau accesând aplicaţia disponibilă pe reţeaua de socializare, iniţiativei care îşi propune să facă din acest traseu cea mai mare pistă de activităţi sportive de weekend.

Primăria Capitalei a fost de acord să închidă traficul auto pe două bulevarde mari din Capitală şi să le deschidă pentru biciclişti, pentru pietoni, pentru toţi iubitorii de mişcare şi aer curat, însă, din motive care ţin de traficul rutier, acest lucru este posibil doar pe o parte din traseul propus în cadrul campaniei şi doar în weekenduri.

CITEŞTE ŞI: PISTE noi pentru BICICLIŞTI în Capitală. Vezi unde vor fi amplasate

Astfel, weekendul viitor, începând de sâmbătă, de la ora 14:30, şi până duminică, până la ora 13:00, circulaţia bicicliştilor şi pietonilor va fi posibilă pe bulevardul Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, şi pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar până la Piaţa Naţiunile Unite. La fel şi în următorul weekend, spune primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.