Două cadavre, găsite la bordul navei de croazieră scufundate în largul Italiei

Două cadavre au fost descoperite, duminică, de echipele de intervenţie, în partea scufundată a navei de croazieră Costa Crociera, naufragiată în largul insulei italiene Giglio, bilanţul morţilor ajungând la cinci. 5 persoane sunt încă dispărute, informează Corriere della Sera.

RomaniaTV.net
15 ian. 2012, 15:43
Două cadavre, găsite la bordul navei de croazieră scufundate în largul Italiei

Conform ziarului La Repubblica, cele două persoane găsite moarte sunt un cuplu de pensionari, rămaşi probabil blocaţi în momentul înclinării şi scufundării parţiale a navei, informează Mediafax.

În cursul nopţii, echipele de intervenţie au salvat un cuplu de sud-coreeni care se aflau în luna de miere. Duminică la prânz, în navă a fost găsit în viaţă şi un membru al echipajului, care rămăsese blocat în zona restaurantelor de pe Puntea 3.

Alte zeci de persoane sunt de negăsit, iar autorităţile italiene încearcă să centralizeze datele persoanelor salvate.

În prezent, aproximativ 15 persoane sunt considerate dispărute, dar autorităţile nu ştiu cu exactitate dacă acestea nu cumva au fost salvate fără a fi înregistrate pe liste.

Majoritatea persoanelor salvate au fost transferate de pe Insula Giglio în portul continental Santo Stefano, urmând să fie repatriate. La bordul navei se aflau 4.229 de persoane. Trei dintre acestea, doi francezi şi un peruan, au murit în accident. Naţionalitatea celor două persoane găsite moarte duminică nu a fost dezvăluită.