Două companii din China au semnat o scrisoare de intenţie cu administratorii judiciari ai Oltchim

Publicat: Luni, 25 Noiembrie 2013 19:41 // Actualizat: Luni, 25 Noiembrie 2013 19:41 // Sursa: romaniatv.net

Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat luni o scrisoare de intenţie cu Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, cele două companii din China fiind interesate să participe la privatizarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea, aflat în insolvenţă.

Foto: România TV

"Prin această scrisoare de intenţie, garantăm companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu la participarea la procesul de vânzare a Oltchim, precum şi respectarea tuturor angajamentelor europene. Pentru noi este un lucru foarte bun că mai există încă un consorţiu interesat de Olchim. Există un interes major pentru Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte", a declarat luni într-o conferinţă ministrul Economiei, Andrei Gerea, potrivit Mediafax.

La conferinţă nu au participat şi reprezentanţii companiilor chineze.

Gherea a spus că va fi un proces transparent şi concurenţial, iar Ministerul Economiei este "optimist şi încrezător" şi aşteaptă "cu emoţie" să dechidă ofertele.

Întrebat dacă solicitarea de transparenţă şi de tratament nediscriminatoriu au reprezentat o cerinţă a companiilor chineze sau au venit din partea Ministerului Economiei, Gerea a afirmat: "Ne-am întâlnit undeva la mijloc".

"Scrisoarea de intenţie este, dacă vreţi, un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare", a mai spus ministrul.

Statul deţine, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.

Vânzarea Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depusă până la 17 ianuarie.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 nov 00:40
...fiind interesate să participe la privatizarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea, aflat în insolvenţă. Citește mai departe…

...
26 nov 00:40
...fiind interesate să participe la privatizarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea, aflat în insolvenţă. Citește mai departe…

...
25 nov 20:00
... Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat luni o scrisoare de intenţie cu Baota...
25 nov 19:51
...fiind interesate să participe la privatizarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea, aflat în insolvenţă. Citește mai departe... ">...
1
EUR
4.8746
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H