Două comune din Neamţ au fost plasate în carantină. Mesaje RO-ALERT către populaţie

Începând de miercuri, 21 octombrie, comunele Tașca și Tarcău vor intra în carantină, iar deplasările în cele două localități vor fi permise doar cu declarații pe propria răspundere, după ce s-a depășit pragul de trei la mia de locuitori. Măsura de carantină totală în cele două localităţi este instituită pentru o durată de 14 zile.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 10:36
Două comune din Neamţ au fost plasate în carantină. Mesaje RO-ALERT către populaţie

Prin urmare, vor fi închise toate școlile, restaurantele, terasele și bisericile, fiind permise doar slujbele religioase în aer liber, cu cel mult 20 de participanți. De asemenea, este interzisă organizarea de evenimente private, respectiv nunţi, botezuri sau mese festive în spaţii deschise şi închise. Se interzice activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, în spaţiile publice închise şi deschise. Cursurile şcolare în cele două localităţi se vor desfăşura doar în regoim online, iar deplasările în şi din localităţile respective sunt permise doar cu legitimaţie de serviciu sau doar pentru urgenţe medicale majore sau pentru motive personale care implică urgenţa. Este necesară declaraţie scrisă, pe propria răspundere.

Medicii de familie din cele două localităţi au obligaţia să monitorizeze, din punct de vedere medical, toate persoanele izolate la domiciliu şi să asigure asistenţă medicală tuturor cetăţenilor, în mod special femeilor gravide, persoanelor în program de hemodializă, pacienţilor oncologici.

Mesaje RO-ALERT au fost trimise populației din cele două comune, pentru a transmite regulule ce trebuie respectate de către populație.