Două cutremure de 5,8 grade au zguduit oraşul Chirstchurch din Noua Zeelandă

Un seism cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs în apropiere de oraşul Chirstchurch, Noua Zeelandă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 06:23
Două cutremure de 5,8 grade au zguduit oraşul Chirstchurch din Noua Zeelandă

Un puternic seism cu magnitudinea de 5.8 grade s-a produs vineri la Christchurch, al doilea oraş ca mărime din Noua Zeelandă situat în sudul ţării, care a mai fost afectat în februarie de un cutremur cu magnitudinea de 6,3, au anunţat seismologii neo-zeelandezi.

Seismul a dus la evacuarea imediată a imobilelor din oraş, au indicat rezidenţii. Cutremului s-a produs la ora 13:58, ora locală (02:58, ora României) la o adâncime de opt kilometri.

Panicaţi, locuitorii au coborât în stradă în timp ce seismul a fost urmat de patru replici puternice, a relatat presa.

Televiziunea a anunţat că aeroportul internaţional a fost închis, iar comunicaţiile telefonice şi alimentarea cu electricitate au fost oprite, conform poliţiei.

Seismologii au avertizat luna trecută că un nou cutremur în Christchurch este iminent.

Oraşul a fost parţial distrus în februarie de un seism cu magnitudinea de 6,3 grade care s-a soldat cu 181 de morţi.

Un al doilea seim cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs vineri în Christchurch, în sudul Noii Zeelande, la o oră după un prim cutremur cu aceeaşi magnitudine, anunţă seismologii USGS.

Cutremurul s-a înregistrat la ora 15:18, ora locală (04:18, ora României) la o adâncime de 4 kilometri, cu puţin peste o oră de la primul seism, resimţit la 13:58, ora locală. Epicentrul celor două seisme este situat la 16 kilometri de Christchirch, conform Institutului american de geofizică (USGS).