Două dintre persoanele care l-au şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra au fost arestate

Florin Paraschivescu şi Nicuşor Simion, două dintre cele patru persoane prinse în flagrant după ce l-au şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra, au fost arestate pentru 29 de zile, luni, potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 1, prin care a admisă propunerea procurorilor. Celelalte două persoane din acest dosar, respectiv Daniel Gheorghe şi Sorin Condurache, vor fi cercetate în libertate.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 16:36
Două dintre persoanele care l-au şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra au fost arestate

Cei patru au fost prinşi în flagrant duminică, în Capitală, după ce l-au şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra, Ion Nicolae, căruia i-au cerut 150.000 de euro pentru a nu face publice informaţii despre acesta considerate compromiţătoare, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, unul dintre cei patru, care s-a recomandat drept Florin Paraschivescu, director al publicaţiei Atac la persoană, l-a contactat în cursul zilei de sâmbătă pe şoferul lui Nicolae, căruia i-a spus că, dacă preşedintele universităţii nu le plăteşte 150.000 de euro, vor face publice informaţii compromiţătoare despre acesta. De asemenea, cei patru au cerut să primească duminică un avans „de încredere” de 5.000 de euro, urmând ca restul banilor să le fie daţi luni, după deschiderea băncilor.

Şoferul i-a spus lui Nicolae despre discuţia avută cu cei patru, apoi preşedintele universităţii s-a adresat poliţiştilor, spunându-le că este şantajat.

Duminică, poliţiştii au marcat bancnotele care urmau să le fie date celor patru, după care Nicolae s-a întâlnit în Capitală cu aceştia şi le-a dat cei 5.000 de euro.

La scurt timp după primirea banilor, cei patru au fost prinşi de poliţişti şi duşi la secţiile 1 şi 2, pentru audieri, au mai spus aceleaşi surse.

„În jurul orei 18,30, polițiștii sectorului 1 Poliție București, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au surprins în flagrant patru persoane suspecte de șantaj. Acestea au pretins o sumă de bani de la un reprezentant al unei instituții de învățământ superior, pentru a nu publica niște materiale compromițătoare”, s-a arătat într-un comunicat remis duminică de Poliţia Română.

Cazul de şantaj s-a produs după ce Adrian Dulugeac, prodecanul Facultăţii de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare de la Universitatea Bioterra, a fost reţinut joi de procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material. Totodată, Dulugeac a fost pus sub acuzare şi pentru luare de mită, anchetatorii stabilind că acesta a primit bani, bunuri sau servicii de la studenţii pe care i-a ajutat la licenţă sau la alte examene.

Parchetul Tribunalului Vâlcea i-a pus sub acuzare pe Adrian Dulugeac şi pe Laura Harcan în dosarul privind divulgarea subiectelor de la licenţă.

În cazul Laurei Harcan, şef de lucrări şi prodecan la Facultatea de Drept a Universităţii Bioterra, cercetată în acest dosar pentru fals intelectual, procurorii urmează să stabilească dacă dispun o măsură preventivă.