Două drumuri din Mehedinţi, blocate din cauza unor avalanşe

Două drumuri din Mehedinţi, judeţ aflat sub codul portocaliu, sunt blocate la această oră din cauza unor avalanşe. Circulaţia în zonă este oprită între Orşova şi Turnu Severin şi între Orşova şi Moldova Nouă.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 07:09
Două drumuri din Mehedinţi, blocate din cauza unor avalanşe

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, 15 maşini au fost suprinse de avalanşă pe DN 6, în zona Hidrocentralei Porţile de Fier 1, fără a exista victime.

În prezent, traficul este blocat pe DN 6, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, în urma acestei avalanşe, drumarii intervenind pentru a curăţa zăpada de pe şosea.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon, pe DN 6, în zona viaductului Vîrciorova, avalanşa a adus zăpada pe carosabil pe o lungime de şase metri şi patru metri lăţime.

Tot în judeţul Mehedinţi, o avalanşă s-a produs şi pe DN 57, între localităţile Dubova şi Şviniţa, astfel încât circulaţia este blocată între Moldova Nouă şi Orşova. Şi aici utilaje de la Secţia de Drumuri Naţionale acţionează pentru degajarea zăpezii, pentru ca circulaţia să fie reluată.

Zeci de avalanşe s-au produs în ultimele ore şi pe Valea Oltului, în judeţul Vâlcea. Nicio maşină nu este lăsată să treacă pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea şi Sibiu.