Două femei au născut acasă, coordonate telefonic de doctorul de la Ambulanţa Constanţa. Medicii nu au ajuns la ele din cauza viscolului

Două femei din judeţul Constanţa au născut, în ultimele ore, acasă, asistate telefonic de medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, una dintre acestea fiind preluată de paramedici împreună cu copilul pentru a fi transportată la spital. Cadrele medicale încearcă să ajungă şi la cealaltă femeie tot pentru a o duce la o unitate medicală.

08 ian. 2017, 09:30
Două femei au născut acasă, coordonate telefonic de doctorul de la Ambulanţa Constanţa. Medicii nu au ajuns la ele din cauza viscolului

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au declarat că în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, o femeie din Independenţa a anunţat autorităţile că a intrat în travaliu, dar echipele de intervenţie nu au reuşit să ajungă la locuinţa acesteia, deoarece în zona respectivă zăpada atingea în anumite locuri chiar şi patru metri.

Femeia a născut un băieţel la locuinţa sa, fiind asistată telefonic de către medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Autorităţile fac acum eforturi ca să ajungă la femeie pentru a o transporta la spital împreună cu copilul.

O situaţie similară s-a înregistrat duminică dimineaţa în localitatea Orzaru. O tânără în vârstă de 19 ani a născut o fetiţă în jurul orei 6.30, fiind asistată telefonic tot de medicul coordonator al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. O şenilată a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri de Poduri împreună cu paramedici a reuşit să ajungă la locuinţa tinerii, aceasta fiind preluată împreună cu copilul şi transportată la spital, scrie news.ro. 

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), din totalul intervenţiilor medicale, din ultimele ore, 102 au fost pentru gravide şi 29 pentru persoane dializate.