Grav accident în Argeş: O maşină a fost lovită de tren. Două femei au murit

Două femei din Mihăileşti, judeţul Argeş, au murit, după ce maşina în care se aflau a fost izbită de un tren, informează România TV. Autoturismul în care se aflau acestea a fost târât 70 de metri.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 11:40
Grav accident în Argeş: O maşină a fost lovită de tren. Două femei au murit

Cele două femei, ambele profesoare la şcoala din satul Drăghici, comuna Mihăileşti, aveau 33, respectiv, 41 de ani, iar în momentul în care maşina a fost lovită de trenul Regio Piteşti – Câmpulung Muscel ele se duceau acasă, după încheierea cursurilor.

„În urma impactului, cele două victime au rămas blocate în autoturism, la faţa locului fiind trimise un echipaj de descarcerare şi mai multe ambulanţe. Ambele femei au fost scoase din maşină, una fiind încarcerată şi fiind necesară decopertarea autoturismului. Au fost resuscitate, dar nu au mai putut fi salvate, cu toate eforturile medicilor. Din primele informaţii reiese că autoturismul circula pe DN 73 şi nu a acordat prioritate la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind lovit de un tren de călători care circula pe ruta Piteşti – Câmpulung Muscel, maşina fiind târâtă pe o distanţă de 150 de metri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, plutonier adjunct Sorina Slăvoiu, potrivit Mediafax.

Cele două femei, cadre didactice la şcoala din satul Drăghici, comuna Mihăeşti, predau Fizică şi Chimie, respectiv Desen elevilor din zonă. Primele cercetări arată că la volanul maşinii era femeia de 41 ani, profesoară de fizică, din satul Valea Popii, comuna Mihăeşti, iar pasagera era profesoară de 33 de ani, din Berevoieşti, care avea doi copii.

Localnicii spun că tatăl şoferiţei a murit în urmă cu peste 20 de ani, într-un accident rutier, când în autoturism era şi femeia, pe atunci elevă de liceu, iar fratele pasagerei a murit în urmă cu câţiva ani într-o coliziune cu o altă maşină, pe o şosea din judeţul Constanţa.

„O ştim demult, pe mine, de exemplu m-a luat de dimineaţă la ocazie, ne-am despărţit, ne-am dat «bună ziua» şi ne-am despărţit. Iar acum uitaţi-vă ce s-a întâmplat. Şi tatăl ei a murit acum mulţi ani la trecerea de cale ferată de la Pişcani, i-a lovit trenul maşina, iar în autoturism era şi fiica sa, profesoara de acum, care atunci a scăpat. Iar fratele celeilalte a murit acum câţiva ani, în accident rutier, în Constanţa”, a declarat o localnică.

Mecanicul de locomotivă al trenului Regio Piteşti – Câmpulung Muscel spune că a văzut maşina şi a dat semnale acustice, frânând în acelaşi timp garnitura feroviară, însă şoferiţa care „vorbea la telefon nu a schiţat niciun gest”.

„Dacă nu frânam târam maşina 500 de metri, nu 150 de metri, aşa cum s-a întâmplat. Călătorii nu au avut de suferit, conduc un tren cu două vagoane, dar călătorii nu au păţit nimic. Cele două femei am înţeles că au decedat, eu am văzut de la distanţă maşina, şoferiţa vorbea la telefon, dar nu a schiţat niciun gest”, a declarat mecanicul trenului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, accidentul a avut loc pe DN 73 la un pasaj peste calea ferată Piteşti – Câmpulung Muscel, în zona satului Drăghici

Primele date ale poliţiştilor arată că şoferiţa maşinii, una dintre cele două victime, nu a respectat semnificaţia indicatoarelor „Stop” şi „Crucea Sfântului Andrei”, intrând pe trecerea la nivel peste calea ferată fără a se asigura, maşina fiind lovită de o garnitură feroviară şi împinsă peste 70 de metri.