VICTIMELE ZĂPEZII: Două femei, între care una însărcinată, au MURIT în ambulanţe înzăpezite

O tânără de 25 de ani, din judeţul Vaslui, a murit luni după ce a suferit un stop cardio-respirator. Femeia a fost scoasă din nămeţi cu o autoşenilată şi dusă într-o ambulanţă care a rămas blocată în zăpadă. În timp ce medicii o resuscitau pe femeie, afară, localnicii deszăpezeau ambulanţa cu lopeţile. Din păcate, femeia a murit. O altă femeie din Tulcea, însărcinată în luna a opta, a murit luni, tot într-o ambulaţă, informează România TV.

RomaniaTV.net
29 dec. 2014, 16:27
VICTIMELE ZĂPEZII: Două femei, între care una însărcinată, au MURIT în ambulanţe înzăpezite

O femeie însărcinată în 8 luni a murit, în cursul zilei de luni, într-o ambulanță, în județul Tulcea, în timp ce era transportată la Spitalul Județean Constanța. Femeii din localitatea Ostrova, judeţul Tulcea, i s-a făcut rău luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, şi cu ajutorul unui utilaj a ajuns la dispensarul din localitate, de unde a fost preluată de o ambulanţă cu o asistentă, autosanitara plecând către Spitalul Judeţean din Tulcea. Femeia de 36 de ani a intrat în stop cardiac, dar echipajul de pe ambulanță nu a mai putut face nimic pentru a o salva.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, Dumitru Vâlcu, a declarat că femeia a făcut stop cardiac la jumătatea distanţei dintre Tulcea şi Constanţa, în apropierea localităţii Cogealac, şi, deşi au fost făcute manevre de resucitare, femeia nu a mai putut fi salvată. Din primele informaţii, femeia nu era luată în evidenţă ca fiind gravidă.

De asemenea, o altă tânără, de doar 26 de ani, a murit, într-o ambulanță înzăpezită pe un drum județean în județul Vaslui. Femeia a murit după ce ambulanţa care urma să o preia s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge la pacientă. În zonă a fost trimisă o şenilată care a preluat pacienta în stop cardiac şi a transportat-o la autosanitară, însă aceasta nu a mai putut fi salvată.

O altă gravidă din localitatea Tătaru, judeţul Brăila, a aşteptat 20 de ore după o salvare care să o transporte la un spital pentru a naşte. Femeia de 36 de ani, care se află la a treia naştere, a solicitat o ambulanţă, luni dimineaţă, la ora 4.00, când a simţit că trebuie să nască.

Ambulanţa care a pornit spre femeie s-a chinuit ore în şir, din cauza viscolului şi a ninsorii abundente, să ajungă în zona în care se afla pacienta, iniţial la dispensarul din localitatea Tătaru, apoi la domiciliul unui asistent medical din acelaşi sat, unde femeia a ajuns după ce a început să aibă dureri. În cele din urmă, ambulanţa a ajuns la locuinţa unde era cazată gravida şi a transportat-o la spitalul din Slobozia.

ANM a emis o nouă avertizare meteo, valabilă pentru noaptea de luni spre marţi pe arii extinse din Moldova, Muntenia şi estul Dobrogei. 

În intervalul 29 decembrie, ora 18.00 – 30 decembrie, ora 06.00, în sudul şi în estul Moldovei, în Dobrogea şi în estul Munteniei vor fi ninsori locale, iar vântul, deşi în diminuare, va mai prezenta intensificări cu viteze ce vor atinge, în special în prima parte a nopţii, 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

În restul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, va continua să ningă slab, iar vântul va sufla în general slab.