Două fetițe și două femei sunt în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu o solutie pentru tratarea scabiei

Patru persoane din Oradea, între care și două fetițe de 2 și 5 ani, au ajuns de urgență la spital intoxicate cu o soluție pentru tratarea scabiei. Totul a pornit de la femeia de 27 de ani care s-a spălat pe picioare cu soluția respectivă. Celelalte persoane au inhalat vaporii. Poliția a deschis dosar penal.
Alina Costache
01 feb. 2024, 08:47
Două fetițe și două femei sunt în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu o solutie pentru tratarea scabiei

Două fetițe și două femei sunt în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu o solutie pentru tratarea scabiei. Cele patru au fost aduse la Unitatea de Primire a Urgențelor în jurul orei 2.15, polițiștii fiind sesizați chiar de către medici cu privire la problemă.

„Din primele investigații efectuate de polițiști a reieșit că, în seara de 30 ianuarie a.c., o femeie de 27 de ani, din municipiul Oradea, ar fi folosit soluția respectivă pentru a se spăla pe picioare, în prezența altor trei membri ai familiei, o tânără de 23 de ani și două minore de 2 și 4 ani.

La un moment dat, cele patru persoane ar fi început să acuze stări de vomă, solicitând prezența unui echipaj medical, care le-a transportat la un spital din municipiul Oradea, pentru investigații și îngrijiri medicale”, a transmis Poliția Bihor.

Din păcate, starea celor patru persoane este gravă. Cele două femei sunt internate pe Secţia de terapie intensivă a spitalului de pe strada Gheorghe Doja, una dintre ele fiind intubată şi ventilată mecanic. Cele două fetiţe sunt internate pe Secţia de terapie intensivă de pe strada Corneliu Coposu.

„Ambele fetiţe şi pacienta de 24 ani au inhalat vaporii soluţiei. Pacienta de 27 ani s-a şi spălat cu acea soluţie. Micuţele sunt în stare extrem de gravă, fetiţa în vârstă de 2 ani este, şi ea, intubată şi ventilată mecanic. Prognosticul medicilor este rezervat pentru toate cele patru paciente”, a declarat Lisa Crăiuţ, pentru ebihoreanul.ro.

Citește și: Curcan spălat cu detergent de vase, noul trend de pe TikTok! Internauții au rămas șocați: ”După aceea îl îmbraci în pijama și îl pui la culcare”

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au deschis dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Substanţa cu care s-au intoxicat cele patru orădence se numeşte Diazinol şi este un pesticid interzis din 2007 în Uniunea Europeană, dar care în continuare se vinde în România, pentru uz veterinar. Doar în Bihor, în ultimele două luni, în total 7 persoane au ajuns la spital după ce au intrat în contact cu această substanţă, a declarat miercuri BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful UPU/SMURD Bihor.

Citește și: O fetiță de 2 anișori din Botoșani a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a înghițit o capsulă pentru mașina de spălat

„Am mai avut un caz în decembrie şi două cazuri în urmă cu două săptămâni. În toate cele trei cazuri a fost vorba de aceeaşi substanţă, Diazinol. Din fericire, cei trei pacienţi au avut o evoluţie bună”, a spus medicul.

În România, substanţa este permisă pentru uz veterinar şi se comercializează şi în prezent, inclusiv online, sub formă de concentrat emulsionat destinat prevenirii şi tratamentului scabiei, contra căpuşelor, puricilor şi a altor paraziţi la bovine, ovine, caprine şi suine.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!