O fetiță de 2 anișori din Botoșani a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a înghițit o capsulă pentru mașina de spălat

Caz șocant în Botoșani! O fetiță de doar doi ani a ajuns de urgență la spital după ce a înghițit o capsulă specială pentru mașina de spălat. Pompierii trag un semnal de alarmă.

24 aug. 2023, 14:08
O fetiță de 2 anișori din Botoșani a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a înghițit o capsulă pentru mașina de spălat

O fetiță de doi ani din Tudora, județul Botoșani, se află într-o stare gravă după ce a înghițit accidental o capsulă de detergent lichid. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Botoșani, micuța din Tudora a necesitat asistență medicală în urma ingerării accidentale a unei capsule de detergent lichid. Evenimentul a avut loc în seara de miercuri, iar mama copilului a apelat numărul de urgență 112 pentru ajutor.

Citește și: Marcel Ciolacu intervine în scandalul gravidei din Botoșani moartă în agonie. ”Medicii dormeau în spital. Este absolut inadmisibil”

„O fetiţă în vârstă de 2 ani, din localitatea Tudora, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a înghiţit, accidental, o capsulă de detergent lichid. S-a întâmplat în seara trecută. Mama micuţei a sunat după ajutor la 112. La caz a ajuns echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a constatat că fetiţă era conştientă şi a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis ISU Botoşani.

Pompierii sugerează părinților să țină substanțele toxice, cum ar fi agenții de înălbire, detergentii pentru rufe sau vase, produsele de igienă personală sau pentru curățarea țevilor, substanțele de curățare pentru mobilă, insecticidele, doar în ambalajele originale și să le depoziteze în locuri inaccesibile pentru copii. În plus, ISU Botoșani mai recomandă ca medicamentele să nu fie lăsate la îndemâna copiilor.

„Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau nas toate obiectele pe care le găsesc”, transmit ISU Botoşani.

Păstrați substanțele toxice ( agenții de înălbire, detergenții de rufe sau vase, produsele pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțele pentru curatat mobila și alți produși de curățare, insecticidele etc) doar în ambalajele originale și depozitează-le în locuri inaccesibile copiilor (magazii sau dulapuri încuiate). Nu lăsați la îndemâna copiilor medicamente și nu le spuneți că sunt „bomboane” sau „dulceață”.

Citește și: „Eu sunt Alexandra!” Un nou protest în Botoșani, după ce tânăra a murit în mâinile celor care trebuiau să o salveze. Zeci de mașini s-au oprit la cimitirul în care tânăra mamă a fost înmormântată