Două fetiţe SIAMEZE s-au născut la Braşov. Operaţia de separare va fi făcută la Bucureşti

O braşoveancă de 33 de ani a născut siameze după ce a pierdut cinci sarcini, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
08 aug. 2014, 13:46
Două fetiţe SIAMEZE s-au născut la Braşov. Operaţia de separare va fi făcută la Bucureşti

Femeia a avut mari probleme în a duce la capăt o sarcină şi a suferit nu mai puţin de cinci avorturi spontane. Când a rămas gravidă, a aflat că va avea gemeni, iar în a 12-a săptămână medicii i-au spus că gemenii identici sunt lipiţi în zona abdomenului. În ciuda riscurilor, femeia a decis să păstreze sarcina şi a rămas sub observaţia medicilor de la Maternitatea Braşov, unde vineri dimineaţă a adus pe lume două fetiţe, prin cezariană.

Naşterea a fost asistată de o echipă complexă a maternităţii. „Doamna a dorit să rămână pe toată perioada sarcinii sub observaţia medicilor din spitalul nostru, nu a ales să meargă la o altă maternitate. Cadrele medicale din Maternitatea Braşov şi-au asumat responsabilitatea urmăririi sarcinii şi lucrurile au decurs fără probleme deosebite. Zona de alipire este una mică, de mărimea unei monezi de cincizeci de bani, aproape de cordonul ombilical. Mama şi siamezele vor fi trimise la Spitalul de copii Marie Curie din Bucureşti pentru operaţia de separare„, a declarat dr. Valeria Badea, directorul medical al Spitalului de Obstetrică Ginecologie I.A Sbârcea din Braşov.

Citeşte şi Gemenele care au şocat doctorii. „Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva” GALERIE FOTO

Dr. Valeria Badea a spus că, deocamdată, atât mama, cât şi siamezele se simt bine, naşterea fiind la termen.

Asemenea naşteri au mai fost la Maternitatea din Braşov, dar alipirea era în zona craniului, situaţie mult mai complexă decât naşterea de vineri.