Două firme româneşti din Londra, ţinta unor insulte rasiste: „Să vă întoarceţi în România, cu ţiganii voştri”

Două firme românești din nordul Londrei au primit scrisori anonime în limba engleză. Ambele firme sunt situate în cartierul Burnt Oak, un fel de Mică Românie în capitala britanică.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 19:56
Două firme româneşti din Londra, ţinta unor insulte rasiste: „Să vă întoarceţi în România, cu ţiganii voştri”

Pe Watling Avenue, o stradă comercială din Burnt Oak, se află trei firme românești: un birou de contabilitate, o covrigărie și un magazin alimentar, potrivit rfi.ro.

Covrigăria Kroky este recent deschisă și patronul ei, Andrei Liviu Chiroșcă, a primit prin poştă o scrisoare, care conține un text tipărit:

Nu v-ați îndepărtat destul de mult.  Ar fi trebuit să vă întoarceți în România – cu țiganii voștri. Nu sunteți bineveniți aici – Și niciodată nu veți fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulți dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră țară. Nu mai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine și magazine ponosite de mărunțișuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial.

O să aveți doar români în magazinul vostru și sper să nu rezistați mult și putem să vedem duși.

Plecați odată.” – este traducerea textului original din engleză.

În plic era anexată și fotocopia unui articol despre trei frați cetățeni români condamnați la închisoare pentru trafic de persoane și exploatare prin muncă.  Englezi fără școală

Și biroul de contabilitate, al cărui proprietar este Nicolae Caminschi (originar din Republica Moldova), a primit fotocopia articolului pe care era tipărit textul în engleză „PLECAȚI ACASĂ – ȘI LUAȚI-VĂ ESCROCII ȘI ȚIGANII CU VOI”.

Sunt obșnuit, asta e a doua oară când primesc așa ceva„, spune Andrei Liviu Chiroșcă. „Deocamdată suntem bine primiți aici, de abia am deschis magazinul, spune el despre atitudinea localnicilor. 

Andrei Liviu Chiroșcă nu a reclamat acest atac xenofob la poliție, în opinia sa poliția nu ia măsuri.