Două grădiniţe din Capitală, amendate cu 10.000 de lei. Trebuie să părăsească spaţiul în care funcţionează

Două grădiniţe din sectorul 4 al Capitalei trebuie să părăsească spaţiul în care funcţionează temporar, a anunţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB). Mai mult, acestea au fost amendate cu câte 5.000 de lei. 

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 10:22
Două grădiniţe din Capitală, amendate cu 10.000 de lei. Trebuie să părăsească spaţiul în care funcţionează

UPDATE: Grădiniţa „101 Dalmaţieni” şi cea de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” îndeplinesc toate normele necesare funcţionării în condiţii de siguranţă, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4 transmis marţi.

„Din punctul de vedere al Primăriei Sectorului, grădiniţele îndeplinesc toate normele necesare funcţionării în condiţii de siguranţă, întrucât pentru noi siguranţa copiilor este prioritară. În clădirea în care acestea funcţionează merg zilnic 421 de copii relocaţi din fostele sedii aflate în grad de risc seismic 1, clasa I”, explică sursa citată.

Potrivit comunicatului, în prezent, autoritatea locală se află în litigiu atât cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, cât şi cu Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti.

Este vorba despre Grădiniţa ”101 Dalmaţieni” şi grădiniţa afiliată Şcolii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Sectorul 4. Acestea funcţionează în prezent în cele două spaţii deoarece la sediile lor se efectuează lucrări de reabilitare.

ANPC susţine că în cazul celor două unităţi nu sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare din cauza amplasării lor la parterul unui imobil de locuinţe, ceea ce contravine legislaţiei în vigoare.

„Grădiniţa afiliată Şcolii Gimnaziale ‘Avram Iancu’ şi Grădiniţa ‘101 Dalmaţieni’ din Sectorul 4 au primit amendă şi notificare de părăsire a spaţiului în care funcţionează”, se arată într-o informare a IŞMB.

Potrivit sursei citate, în baza documentelor primite de la cele două unităţi de învăţământ, IŞMB va face o solicitare în regim de urgenţă către Primăria Sectorului 4 pentru găsirea unei soluţii.

Citeşte şi Cursuri suspendate din cauza gripei. Peste 2000 de elevi sunt afectaţi