Două nave de marfă s-au ciocnit în Marea Egee. Una dintre acestea a fost avariată

Două nave de marfă, deţinute de două companii elene, s-au ciocnit în noaptea de miercuri spre joi în strâmtoarea Kafireas, între insulele Andros şi Ewia.

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 07:03
Două nave de marfă s-au ciocnit în Marea Egee. Una dintre acestea a fost avariată

În urma incidentului, una dintre nave a fost avariată, iar echipajul a trebuit să fie evacuat, relatează publicaţia electronică elenă Ta Nea, citată de agenţia rusă de presă Ria Novosti.

Accidentul s-a produs în circumstanţe încă neclare, la 7 mile marine sud-vest de insula Andros, în jurul orei locale 03:30, a indicat Ministerului Marinei Comerciale din Grecia. În zona accidentului se află deja o navă privată şi două vase ale Gărzii de Coastă elenă, fiind aşteptat să vină şi un elicopter al forţelor navale elene.

Potrivit datelor preliminare ale ministerului amintit, nava-cargo Katherine, sub pavilion maltez, s-a ciocnit cu vasul de marfă Baru Satu (Panama). Pe primul cargobot se afla un echipaj de 22 de marinari străini plus unul grec, pe celălalt – 16 marinari străini şi unul de naţionalitate greacă.

Katherine transporta metal vechi din Novorossiisk (Rusia) în Italia, iar Baru Satu ieşise din Piraeus şi se îndrepta cu un transport de zahăr spre Bulgaria.

În urma coliziunii, cargobotul Katherine s-a ales cu o gaură, prin care apa a început să intre pe vas. 17 marinari au abandonat nava şi se află acum în bărci de salvare în vederea evacuării, în timp ce şase au rămas la bord, conform Ministerului Marinei Comerciale din Grecia.