Două nave militare româneşti, în misiuni internaţionale

Două nave ale Forțelor Navale Române participă în această perioadă la două exerciții multinaționale în mările Mediterană și Marmara.

RomaniaTV.net
19 oct. 2015, 14:00
Două nave militare româneşti, în misiuni internaţionale

Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale Române, lt. col Corneliu Pavel, a declarat că echipajele Corvetei Contraamiral Horia Macellariu (265) și Dragorului Maritim Sublocotenent Alexandru Axente (DM-30) participă în perioada 21-28 octombrie la exerciții multinaționale, MARSEC și NUSRET organizate concomitent de Forțele Navale ale Turciei în mai multe raioane maritime din bazinul Mediteranei și în Marea Marmara.

Exercițiul multinațional MARSEC 15, coordonat de Centrul de Excelență în Domeniul Securității Maritime al Forțelor Navale din Turcia, urmărește antrenarea marinarilor într-o aplicație ce are ca scenariu o strategie de răspunde în situația tensionată din Orientul Mijlociu, în care s-a accelerat fenomenul de migrație clandestină.

Potrivit Agerpres, la exercițiu marinarii vor executa misiuni specifice de luptă împotriva imigrației clandestine și a traficului ilegal pe mare, precum și exerciții de evacuare medicală. Participă nave și ambarcațiuni militare din Turcia, Qatar, România și S.U.A., precum și nave și ambarcațiuni civile care aparțin unor structuri de stat din Turcia, se arată într-un comunicat de presă al Statului Major al Forțelor Navale Române.

Al doilea exercițiu multinațional, NUSRET 15, este organizat tot de Forțele Navale Turce, în zona Golfului Saros, din nordul Mării Egee, cu participarea navelor dragoare de mine, nave vânătoare de mine și scafandri specializați în acțiuni de minare-deminare (EOD) din Bulgaria, Grecia, România, SUA și Turcia.