Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România: un băiat de 16 ani din Timişoara şi un bărbat de 71 de ani din Suceava

Coronavirusul se extinde în România. Numărul persoanelor infectate creşte de la o zi la alta. Miercuri a fost confirmat al treilea caz de conoravirus din Timişoara, respectiv al cincilea caz de coronavirus la nivel naţional. Este vorba despre un băiat în vârstă de 16 ani, nepot al bărbatului confirmat marţi cu coronavirus. Ulterior a fost depistat pozitiv cu coronavirus şi un bărbat de 71 de ani din Suceava. Astfel, până acum au fost depistate pozitiv cu coronavirus şase persoane. 

04 mart. 2020, 12:10
Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România: un băiat de 16 ani din Timişoara şi un bărbat de 71 de ani din Suceava

Miercuri după amiaza a fost confirmat al şaselea caz de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat de 71 de ani din Suceava. Această persoană va fi transportată la Iaşi pentru a fi tratată, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Cel de al cincilea pacient confirmat cu coronavirus este un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de marţi, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ din Timişoara”, arată miercuri sursa citată.

Conform aceleiaşi surse, rezultatele de miercuri ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează, potrivit procedurii, un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat.

„Cel de ieri s-a negativat, s-a pozitivat un contact. Nu vă pot da mai multe detalii. Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii Victor Costache. 

„Analizele efectuate astăzi sunt toate negative cu excepţia unui contact din familia bărbatului. Este vorba de băiatul de 16 ani. Acesta va fi adus cu izoleta la spital”, a declarat Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, pentru news.ro.

La Spitalul de Boli Infectioase din Timişoara mai sunt internaţi alţi doi pacienţi români confirmaţi cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 38 de ani confirmata vineri şi un barbat de 47 de ani care a stat langa ea in avionul de Bergamo cu care s-a intors acasa. 

Medicii din Timişoara au făcut, miercuri, 19 teste la persoanele care au intrat în contact cu cei doi pacienţi deja internaţi la spital cu coronavirus. Cu toate că sunt deja trei cazuri de infectare cu coronavirus la Timişoara, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş susţin că la acest moment nu se impune intrarea în carantină a municipiului Timişoara.

În prezent, la nivel național, au fost confirmate 6 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ultimele două cazuri fiind diagnosticate în cursul zilei de 4 martie. Toate cele 5 persoane care sunt internate în centrele specializate de tratare a bolilor infecțioase au o stare de sănătate stabilă, iar evoluția lor medicală este permanent monitorizată.

Potrivit Ministerului Sănătății, 35 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită auto-izolarea la domiciliu.
Până la această oră au fost prelevate și analizate 579 de probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea 573 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații numărul de telefon: +4021.320.20.20. La aceste linii telefonice pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.