Două noi cazuri de coronavirus în România. O femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş sunt infectaţi cu Covid-19

Autorităţile au anunţat vineri depistarea a încă două cazuri de infecţie cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de un bărbat de 45 de ani, din Maramureş, şi o femeie în vârstă de 38 de ani, din Timişoara.

28 feb. 2020, 12:14
Două noi cazuri de coronavirus în România. O femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş sunt infectaţi cu Covid-19

Bărbatul tocmai se întorsese în România din Italia, pe 25 februarie. El a fost internat la centrul din Cluj, iar femeia se află la centrul din Timişoara. Ei nu vor fi transferaţi la Bucureşti, urmând să fie trataţi chiar în respectivele centre, după cum a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Bărbatul a suferit joi o insuficienţă la respiratorie. El s-a prezentat la spital imediat ce a intrat în România, simţindu-se rău, însă starea sa este acum ceva mai bună. „Fiind bolnav a mers la medic, unde i s-a prescris un tratament simptomatic și a pleacat acasă. S-a întors marţi în România. Având febră, s-a prezentat la spital în Maramureș. A fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, unde a primit tratament și s-a făcut testarea. A fost transferat la Cluj. Astăzi a venit confirmarea: pozitiv coronavirurs„, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Citeşte şi Şefa DSP Gorj, demisă de ministrul Sănătăţii pentru modul în care a gestionat situaţia după confirmarea primului caz de coronavirus

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani, din Timişoara. Femeia a călătorit în urmă cu șapte zile la Bergamo. Pentru că nu prezenta simptome, ea se afla în izolare la domiciliu. Urmează să fie adusă de o echipă specială a ISU Banat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Conform lui Raed Arafat, femeia va fi spitalizată la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, nu va fi adusă la Institutul Matei Balș din București, cum era „regula” primelor zece cazuri de coronavirus apărute în țară.

Citeşte şi Autopsia primului mort de coronavirus, date concludente. Cum sunt distruşi plămânii şi cum atacă virusul ucigaş

În momentul de faţă, starea de sănătate a ambilor pacienţi este bună, după cum dă asigurări Raed Arafat.

Anterior, miercuri seara, fusese anunţat primul caz de coronavirus în România, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Gorj, care se află internat la Institutul Matei Balş, din Capitală.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 83.717, în timp ce numărul deceselor este de 2.861. Ultimii doi morţi au fost raportaţi pe nava Diamond Princess, fiind vorba despre o japoneyă în vârstă de 70 de ani și un cetățean britanic.