Autopsia primului mort de coronavirus, date concludente. Cum sunt distruşi plămânii şi cum atacă virusul ucigaş

Examinarea patologică a primului deces din Covid-2019 în China a arătat că virusul afectează în principal plămânii, potrivit unui raport publicat de experți chinezi în revista Journal of Forensic Medicine.

28 feb. 2020, 08:50
Autopsia primului mort de coronavirus, date concludente. Cum sunt distruşi plămânii şi cum atacă virusul ucigaş

Raportul de autopsie al unui pacientului diagnosticat cu Covid-19 relevă că virusul atacă în principal plămânii și că nu există dovezi suficiente pentru a spune că acesta produce  daune şi altor organe.

Citeşte şi CORONAVIRUS, primul caz cu infecţie la un animal de companie. Câinele unui pacient a fost lovit de virusul ucigaş

Bărbatul decedat avea 85 de ani, iar în momentul spitalizării avea deja în antecedentul medical mai multe accidente vasculare cerebrale. Febra, tusea sau alte simptome nu au fost observate într-o primă fază. Abia în a zecea zi pacientul a simțit mâncărime în gât și febră. Tomografia a relevat în prezența unor infecții la ambii plămâni. În ziua 13 a fost confirmat diagnosticul de coronavirus, prin teste de acid nucleic Covid-2019. În cea de-a 20-a zi de spitalizare o nouă tomografie pulmonară a arătat extinderea focarelor de infecție pe spaţii mari în ambii plămâni, iar în ziua a 28-a pacientul a murit de „pneumonie cauzată de noul coronavirus și insuficiență respiratorie”.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Prima ţară în care preşedintele a fost plasat în carantină. Şeful statului tocmai s-a întors dintr-o vizită în China

Autopsia a fost efectuată la 12 ore după decesul bărbatului de 85 de ani, într-un spital din Wuhan. Datele privind efectele Covid-19 asupra inimii, rinichilor, creierului, splinei și tractului digestiv nu sunt concludente, deoarece persoana decedată era în vârstă și suferea de multe alte boli. Raportul a arătat că este nevoie de mai multe investigații.

Coronavirusul a ucis până acum 2.859 de oameni, iar atinţi de infecţie sunt 83.715. Celele mai multe cazuri după China sunt înregistrate în Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia.