Două noi cereri de arestare pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă

Procurorii DNA au înaintat două noi cereri de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, transmite România TV.

26 apr. 2017, 15:28
Două noi cereri de arestare pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă

Procurorii DNA Ploiești cer instanțelor emiterea a încă două mandate de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, aflat în prezent în Serbia. Anchetatorii au cerut emiterea de mandate arestare pe numele lui Ghiță în dosarul cunoscut opiniei publice sub numele de Ghiță-Ponta-Blair și în cel în care fostul parlamentar este urmărit penal alături de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Astfel, anchetatorii au cerut mandate de arestare în toate cele cinci dosare ale fostului deputat Sebastian Ghiţă, iar în două dintre ele au şi obţinut acordul magistraţilor. În cazul celorlalte cereri urmează ca judecătorii să se pronunţe.

Citeşte şi: Sârbii extind cu 40 de zile procedura de extrădare pentru Sebastian Ghiţă

Judecătorii din Serbia au extins cu 40 de zile perioada în care autorităţile române pot trimite actele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă, informează România TV.

„Ministrul român al Justiției a trimis ieri o cerere formală pentru a prelungi durata arestului provizoriu pentru că durata formalităților în ceea ce-l privește pe Sebastian Ghiță este mai lungă. În baza acestei cereri judecătorii din Serbia au decis să prelungească întreaga procedură cu 40 de zile din ziua în care el a fost închis”, a declarat un judecător sârb de la Înalta Curte pentru România TV.

Sebastian Ghiţă se află în acest moment în custodia autorităţilor sârbe, iar ministerul Justiţiei din România nu a transmis niciun fel de informaţie cu privire la data exactă la care vor fi trimise actele în Serbia.

Citeşte şi: DNA cere al treilea mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă