Doi muncitori au fost surprinşi de un mal de pământ. Unul dintre ei a murit

Doi muncitori care efectuau lucrări în satul Burila Mică din judeţul Mehedinţi au fost surprinşi, luni după-amiaza, de un mal pământ. Unul dintre ei a fost declarat decedat.

15 apr. 2019, 13:11
Doi muncitori au fost surprinşi de un mal de pământ. Unul dintre ei a murit

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, accidentul de muncă a avut loc, luni, în satul Burila Mică, aparţinând de comuna Gogoşu.

Mai mulţi bărbaţi săpau şanţuri pentru introducerea canalizării, iar la un moment dat un mal de pământ s-a surpat şi s-a prăbuşit peste doi muncitori.

„La faţa locului au fost trimise o maşină de stingere, o descarcarare, un echipaj de prim-ajutor şi containerul multirisc. În sprijinul pompierilor salvatori intervine şi un echipaj medical al serviciului judeţean de ambulanţă”, a transmis ISU Mehedinţi.

Potrivit sursei citate, unul dintre muncitorii surprinşi de prăbuşirea malului de pământ este monitorizat medical, este conştient şi cooperant, în timp ce cel de-al doilea a fost scos inconştient. El a fost resuscitat, ulterior fiind declarat decesul.

Inspectoratul Teritorial de Muncă va deschide o anchetă pentru a cerceta cazul. Inspectorii vor verifica dacă au fost respectate toate normele legale.