Două persoane au murit într-un accident, în Vâlcea. Şoferul nu avea permis şi consumase alcool

Un bărbat de 28 de ani, fără permis de conducere şi cu o alcoolemie de 1,55 mgr/l alcool în sânge, şi pasagerul din dreapta sa, în vârstă de 45 de ani, ambii din Costeşti, judeţul Vâlcea, au murit, luni, după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de un camion staţionat regulamentar.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 16:46
Două persoane au murit într-un accident, în Vâlcea. Şoferul nu avea permis şi consumase alcool

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, autoturismul Dacia Logan implicat în accident aparţine unei rude plecate la muncă în Italia, accidentul petrecându-se în localitatea vâlceană Bărbăteşti, sat Negruleşti.

L. Bogdan, de 28 ani, din Costeşti-Vâlcea, nu avea permis de conducere, dar s-a urcat la volanul unui autoturism Dacia Logan, iar într-o curbă uşoară la stânga maşina a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un camion staţionat regulamentar într-o alveolă, în afara carosabilului. În accident au murit L. Bogdan şi M. Ion, de 45 de ani, tot din Costeşti, pasager pe scaunul din dreapta faţă. Moartea a fost instantanee, impactul a fost deosebit de puternic, autoturismul lovindu-se cu partea dreaptă faţă de cabina camionului neîncărcat şi staţionat. Şoferul Daciei se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.

Poliţiştii au confirmat că autoturismul aparţine unui cumnat al tânărului aflat la volan, plecat la muncă în Italia, primele probe recoltate de către medicii legişti indicând o alcoolemie a acestuia de de 1,55 mg/l alcool în sânge.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care L. Bogdan a intrat în posesia maşinii implicate în accidentul în care el şi pasagerul din dreapta sa şi-au pierdut viaţa.