Două persoane din Suceava au ajuns la spital după o acţiune de deratizare în blocul în care locuiau UPDATE

Două persoane din Suceava au ajuns la spital după o acţiune de deratizare în blocul în care locuiau. Cele două persoane sunt soâşi soţie. 

07 dec. 2019, 10:40
Două persoane din Suceava au ajuns la spital după o acţiune de deratizare în blocul în care locuiau UPDATE

UPDATE Prefectul Alexandru Moldovan a dispus în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), întrunit sâmbătă, ca prin intermediul DSVSA Suceava să fie transmise celor 56 de operatori autorizaţi din judeţ pentru dezinsecţie sau deratizare recomandări ca anterior efectuării lucrărilor să notifice ISU Suceava.

Şedinţa CJSU Suceava s-a desfăşurat după intervenţia în cazul persoanelor afectate de o acţiune de dezinsecţie pe scara unui bloc din municipiul reşedinţă de judeţ. Au fost prezenţi prefectul, inspectorul-şef al pompierilor militari, Costică Ghiaţă, inspectorul-şef al IJJ Suceava, Mihai Lungu, directorul executiv al DSP Suceava, Liliana Grădinariu, directorul executiv al DSVSA Suceava, Dănuţ Corneanu, precum şi reprezentantul firmei ce a efectuat acţiunea de dezinsecţie, medicul Constanin Ştirbu.

Potrivit CJSU, dezinsecţia a fost executată de către o firmă specializată şi autorizată iar insecticidul folosit a fost K-Othrine (pesticid autorizat).

În cadrul şedinţei s-a menţionat faptul că firma respectivă a fost auditată în cursul acestei săptămâni de către o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai IPJ Suceava, DSP Suceava şi ai DSVSA Suceava şi nu s-au identificat neconformităţi.

_______

Cele două persoane au reclamat că se simt rău, in urma unei acţiuni de deratizare pe casa scării unui bloc din municipiul Suceava, scrie news.ro.

Cele doua persoane au fost transportate la spital pentru investigatii suplimentare, anunţă ISU Suceava.

Citeşte şi Dezinsecţia era să provoace o nouă tragedie în masă. Mai multe persoane au fost intoxicate la o fermă de pui

La faţa locului au intervenit două ambulante SMURD si un echipaj CBRN, dar în urnma măsurăttorilor nu au fost semnalate substanţe toxice.

Pe scara blocului sunt 18 apartamente. Dupa monitorizare, la 15 dintre ele nu a răspuns nimeni, iar la 2, persoanele din interior au declarat ca nu au probleme.
Doar cele doua persoane care au si smenalat că au probleme au fost transportate la spital, acuzând stări de rău.

Casa scării a fost ventilată iar in momentul de faţă nu sunt alte probleme, situaţia fiind monitorizată în continuare.

În luna noiembrie, la Timişoara, un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia, în vârstă de 28 de ani, au murit după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o acţiune de dezinsecţie şi deratizare. Alte zeci de persoane au ajuns la spital.