Două persoane în stare critică au fost găsite în stare critică, după ce au fost otrăvite

Cele două persoane găsite în stare critică lângă oraşul Salisbury (sudul Angliei) au fost otrăvite. Specialiştii au trimis probe la centrul de cercetare militară Porton Down pentru testare, potrivit The Sun. 

04 iul. 2018, 13:33
Două persoane în stare critică au fost găsite în stare critică, după ce au fost otrăvite

Cele două persoane găsite în stare critică lângă oraşul Salisbury (sudul Angliei) au fost otrăvite şi au fost trimise probe la centrul de cercetare militară Porton Down pentru testare, a informat editorialistul pentru afaceri politice al ziarului The Sun, citând surse din cadrul apărării, relatează miercuri Reuters.

„Cuplul bolnav din Salisbury a fost otrăvit şi probe au fost trimise la Porton Down pentru testare urgentă – surse din domeniul apărării”, a scris Tom Newton Dunn pe Twitter.

Ofiţeri din cadrul poliţiei antiteroriste sunt în prezent implicaţi în ancheta deschisă după spitalizarea a două persoane expuse unei „substanţe necunoscute” şi găsite inconştiente sâmbătă la Amesbury, oraş din sudul Angliei, situat la câţiva kilometri de Salisbury unde fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost victimele unei tentative de otrăvire în luna martie, a anunţat miercuri poliţia londoneză. Un purtător de cuvânt a explicat că această intervenţie este „procedurală” din cauza prezenţei unei substanţe necunoscute.

Poliţia din comitatul Wiltshire, care a calificat evenimentul drept un „incident major”, a anunţat că un bărbat şi o femeie au fost găsiţi inconştienţi la Amesbury şi că cei doi pacienţi „primesc un tratament pentru presupusă expunere la o substanţă necunoscută la spitalul din Salisbury”.

Oraşul Amesbury este situat la 10 kilometri de Salisbury, unde fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost victimele unei tentative de otrăvire cu un agent neurotoxic în 4 martie.


loading...