Două persoane infectate cu noul coronavirus au participat la o înmormântare în Caraş-Severin. Pedeapsa pe care o riscă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 11 persoane au participat la o înmormântare în localitatea Pojejena din judeţul Caraş-Severin. Ulterior, a ieşit la iveală că doi dintre oamenii sunt infectaţi cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 13:09
Două persoane infectate cu noul coronavirus au participat la o înmormântare în Caraş-Severin. Pedeapsa pe care o riscă

„În actul de sesizare, s-a reţinut faptul că, în data de 08.04.2020, pe raza localităţii Pojejena, judeţul Caraş-Severin, a avut loc o înmormântare la care au participat 11 persoane, dintre care ulterior două au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus. Ulterior, una dintre persoanele care au participat la înmormântare a împărţit pachete cu alimente către alte persoane”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, citat de Agerpres.

Din dric, direct în groapă. O înmormântare la fiecare 15 minute în Spania, cimitirele abia mai fac faţă

Potrivit ordonanţei militare publicate pe 22 martie, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane.

Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus la ajuns la 6.633.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 333 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Numărul total al infectaţilor a ajuns la 6.633