SUA oferă Ucrainei un nou ajutor militar. Ce include cel mai recent pachet de asistență de securitate a lui Joe Biden

Cel mai recent pachet de asistență de securitate al președintelui Joe Biden pentru Ucraina include în premieră, vehicule rezistente la mine.

19 aug. 2022, 22:41
SUA oferă Ucrainei un nou ajutor militar. Ce include cel mai recent pachet de asistență de securitate a lui Joe Biden

Statele Unite ale Americii oferă Ucrainei un nou ajutor militar. Cel mai recent pachet de asistență de securitate al președintelui Joe Biden pentru Ucraina include drone de supraveghere și, pentru prima dată, vehicule rezistente la mine, a anunțat un înalt oficial din domeniul apărării.

Citește și Rusia se laudă că a distrus rachetele de ultimă generație ale SUA, trimise în Ucraina

Oficialul american care a vorbit sub protecția anonimatului, a dezvăluit că pachetul de asistență este evaluat la 775 de milioane de dolari și va include de asemenea, muniție suplimentară și 16 sisteme Howitzer.

Mai mult, noua tranșă de ajutor mai include 15 drone de supraveghere Scan Eagle, 40 de vehicule MaxxPro MRAP (vehicule protejate împotriva ambuscadelor care sunt rezistente la mine), precum și aproximativ 1000 de rachete antitanc Javelin.

În urmă cu câteva zile, Pentagonul a anunţat că Ucraina va primi din partea SUA un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând mai ales din rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de precizie Himars.

Conform oficialilor de la Pentagon, noua tranşă de ajutor mai prevede şi trimiterea de rachete suplimentare cu rază scurtă şi medie pentru sistemele de apărare antiaeriană NASAMS, precum şi rachete antitanc Javelin. Ministerul american al apărării a mai precizat că aramata ucraineană va mai primi şi 75.000 de obuze de 155 mm destinate sistemelor de artilerie occidentale cu care sunt dotate acum forţele ucrainene, precum şi circa 50 de vehicule blindate medicale.

Astfel, prin acest nou pachet de asistență, suma la care se ridică ajutorul militar american trimis Ucrainei încă de la începutul războiului este de 10, 6 miliarde de dolari.

Citește și Ucraina va primi rachete, vehicule blindate și obuze de un miliard de dolari de la SUA