Două persoane, reţinute pentru că ar fi încercat să introducă în ţară drogul „khat”

Procurorii DIICOT au reţinut două persoane care ar fi încercat să introducă pe teritoriul ţării cantitatea de 75,65 de kg "khat", drog considerat de mare risc care conţine cathinonă, valoarea acestuia fiind de aproximativ 90.000 de lire sterline.

01 oct. 2014, 12:43
Două persoane, reţinute pentru că ar fi încercat să introducă în ţară drogul „khat”

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Andrei Luchian, iar faţă de inculpatul Ionuţ Ciobanu a luat măsura controlului judiciar, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Stupefiantele erau disimulate în 104 colete cu greutatea totală de aproximativ 500 kilograme de legume în stare proaspătă, importate din Kenia de societatea ABC Vegetal Import-Export SRL.

Procurorii DIICOT au dispus, pe data de 29 septembrie, măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de Andrei Luchian pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc, deoarece, în perioada, 26-29 septembrie a introdus în România, fără drept, cantitatea de 75,65 de kilograme de plante verzi şi umede (tulpini şi frunze) cunoscute sub denumirea de „khat”. Ulterior inculpatul a deţinut şi a transportat aceste droguri pe teritoriul României, fără drept, în vederea livrării acestora.

De asemenea, procurorii l-au mai reţinut pe Ionuţ Ciobanu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, constând în aceea că la data de 29 septembrie, împreună cu Andrei Luchian, a deţinut şi a transportat pe teritoriul României, fără drept, în vederea livrării, cantitatea de 75,65 de kilograme de droguri de mare risc.

Cazul a fost instrumentat împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, cu suportul de specialitate al lucrătorilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, Direcţiei Generale a Vămilor şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

CITEŞTE ŞI: Reţea de traficanţi de droguri de mare risc, destructurată de DIICOT