Două persoane ucise în cel mai mare bombardament asupra Kievului din primăvară. Ucraina a atacat cu drone o bază aeriană rusească

Kievul a suferit miercuri dimineaţă cel mai mare atac "din primăvară încoace", au anunţat autorităţile militare, după ce două persoane au fost ucise într-un atac cu rachete asupra capitalei.

30 aug. 2023, 12:05
Două persoane ucise în cel mai mare bombardament asupra Kievului din primăvară. Ucraina a atacat cu drone o bază aeriană rusească

„Atac aerian de noapte. Kievul nu a mai văzut un atac atât de puternic din primăvară. Inamicul a lansat un atac masiv folosind drone şi rachete”, a declarat pe Telegram şeful administraţiei militare de la Kiev, Serghei Popko, precizând că „în total, peste 20 de ţinte inamice au fost distruse” de apărarea aeriană ucraineană.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a scris pe Telegram că „doi oameni morţi au fost găsiţi” într-o clădire nerezidenţială din districtul Shevchenkivskyi.

Un jurnalist AFP a relatat că cel puţin trei explozii au fost auzite în capitala ucraineană în jurul orei locale 5.00.

De asemenea, serviciile de urgenţă se aflau în districtul Darnyts’kyi, în sudul ţării, unde au căzut resturi pe o clădire comercială, a scris Popko pe Telegram.

Ucraina atacă cu drone baze ruseşti, Moscova susţine că a distrus patru ambarcaţiuni ucrainene

Dronele ucrainene au vizat Rusia în atacuri desfăşurate peste noapte care au distrus avioane militare şi au perturbat traficul aerian, au declarat oficialii ruşi miercuri dimineaţă, relatează Reuters. Pe de altă parte, un avion rusesc a distrus patru ambarcaţiuni ucrainene de atac rapid care transportau până la 50 de paraşutişti într-o operaţiune în Marea Neagră, a precizat armata rusă.

Atacuri ale avioanelor fără pilot ucrainene au fost raportate în regiunile Pskov, Briansk, Kaluga, Orlov şi Riazan, precum şi în peninsula Crimeea ocupată de Rusia, au declarat oficialii ruşi.

Ucraina şi-a intensificat războiul dronelor în ultimele luni, lovind deseori ţinte în adâncimea teritoriului rusesc, în paralel cu o ofensivă terestră care întâmpină o rezistenţă puternică pe liniile de front din sud şi est.

Cel mai semnificativ atac pare să fi fost în Pskov, la aproximativ 660 km nord de frontiera ucraineană, în apropiere de graniţele cu Estonia şi Letonia, unde oficialii ruşi au declarat că patru avioane militare de transport Il-76 au fost avariate.

Agenţia de ştiri TASS, care citează serviciile de urgenţă, a relatat că patru avioane de transport Il-76, pe care armata rusă s-a bazat mult timp, au fost avariate pe aerodromul militar. Două dintre avioane „au fost cuprinse de flăcări”, a adăugat agenţia.

Imagini publicate de guvernatorul din Pskov pe aplicaţia de mesagerie Telegram arată fumul care se ridică dintr-un incendiu mare, în timp ce se aud sirene şi o explozie. Alte postări pe canalele Telegram au arătat sisteme antiaeriene în acţiune în jurul oraşului, care se află la doar 32 km est de graniţa cu Estonia.

Citeşte şi: Dezastru pentru trupele rusești din cea mai fierbinte zonă a frontului din Ucraina. Armata lui Putin a rămas fără muniție, hrană și sprijin aerian