Două planete din Sistemul Solar pot fi locuite. Anunţul făcut de un director NASA

Două planete din Sistemul Solar pot fi locuite. James Green, fostul director științific de la NASA, a dat un interviu incitant în publicația americană New York Times, în care a venit cu o veste extraordinară pentru toată omenirea.

07 ian. 2022, 13:01
Două planete din Sistemul Solar pot fi locuite. Anunţul făcut de un director NASA
Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile

Două planete din Sistemul Solar pot fi locuite. James Green a lucrat la Agenția Spațială americană din anul 1980, iar 12 ani a fost director al Diviziei de științe planetare.

Citeşte şi: Fenomen straniu descoperit de cercetători. Un mineral care nu ar fi trebuit să existe la suprafaţa planetei noastre, găsit de oamenii de ştiinţă!

Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile

Green a ocupat funcția de șef al Departamentului științific al NASA în ultimii trei ani, contribuind cu peste 100 de lucrări publicate în cele mai prestigioase reviste din lume, potrivit NYTimes, citat de Ziare.com.

Fostul director de la NASA a afirmat că există mai multe moduri diferite de a putea concepe un scut magnetic.

Da, transformarea lui Marte într-un pământ este fezabilă. Marte va începe să se formeze, ca o altă Terra. Asta ne dorim: planeta să participe la asta, în orice mod este posibil.

Încerc să public o lucrare, pe care o pregătesc de doi ani. Nu va fi bine primită. Comunității planetare nu-i place ideea de a transforma ceva în Terra. Dar știți, cred că noi putem schimba și Venus, cu ajutorul unui scut fizic, care reflectă lumina. Concepem un scut și întreaga temperatură va începe să scadă”, a spus Green.

Cercetătorul a denumit acest proces, la care pot fi supuse Marte și Venus, ”Terraformare”, el fiind conceput pentru a crea condiții propice pentru oameni, la temperatura și atmosfera potrivite, plus apă lichidă.

El crede că acest scut magnetic uriaș ar putea fi plasat între planetă și Soare, permițând primei să capteze mai multă căldură și să-și încălzească clima. Dacă acest scenariu s-ar pune în practică, Green susține că dioxidul de carbon din calota polară ar reveni în atmosfera lui Marte și Venus, sporind efectul de seră.