Două şcoli din Iaşi ar trebui să-şi exmatriculeze toţi elevii

În judeţul Iaşi există 22 de şcoli unde fiecare elev are în medie peste 20 de absenţe nemotivate pe primul semestru al acestui an. Cele mai interesante rezultate sunt însă în vârful topului, unde pe primele locuri se află două şcoli care se detaşează vizibil anul acesta şi unde fiecare elev are în medie peste 44 de absenţe nemotivate. Cele două şcoli ar trebui să rămână fără elevi, deoarece aceştia ar trebui exmatriculaţi în masă.

25 mart. 2015, 07:44
Două şcoli din Iaşi ar trebui să-şi exmatriculeze toţi elevii

Există o tendinţă spre absenteism, sunt şi derapaje comportamentale, şi forme de agresivitate de care ne ocupăm cât mai prompt. Elevii trebuie să ştie că la 40 de absenţe intervine exmatricularea„, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul Ins­pectoratului Şcolar General Iaşi.

Vezi şi: FENOMEN ALARMANT: Elevii cu părinţii plecaţi în străinătate abandonează şcoala

Pe primul loc, cu media de 50 de absenţe nemotivate pe elev este Liceul Tehnologic Holboca, pe locul doi se află Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” din Iaşi cu 44 de absenţe nemotivate pe elev, pe locul trei, Şcoala Gimnazială Slobozia Deal, cu 35 de absenţe nemotivate pe elevi.

„Se observă că ponderea cea mai mare a absenţelor nemotivate este la unităţile de învăţământ din mediul rural, le liceele tehnolo­gi­ce şi în şcolile de învăţământ special. Prin urmare, este necesară o redimensionare a demersurilor manageriale şi didactice, precum şi o accentuare de consiliere în rândul elevilor şi al părinţilor. Se remarcă o medie mai ridicată a numărului de absenţe nemotivate în mediul rural, situaţie indusă parţial de sărăcia şi dezinteresul familiilor elevilor faţă de edu­caţia oferită de şcoală şi de implicarea acestora în muncile agricole„, au concluzionat reprezentanţii ISJ Iaşi.

CITEŞTE ŞI: Măsuri extreme pentru elevii chiulangii. Vezi ce se întâmplă dacă vrei să fugi de la ore