Două secrete ştiute de doar doi oameni din lume. Monopolul pe Coca Cola şi colonelul-bucătar

Secretele corporatiste, păstrate cu sfinţenie, subiecte de legende urbane, încep să capete în timp notorietatea marilor mistere istorice. Două secrete ale două mari companii americane sunt cunoscute de doar câte două persoane din lume. Împreună, cele două secrete valorează 80 de miliarde de dolari.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 07:49
Două secrete ştiute de doar doi oameni din lume. Monopolul pe Coca Cola şi colonelul-bucătar

Formula Coca-Cola

Este normal ca una dintre cele mai profitabile companii întemeiate vreodată să îşi ţină formula secretă. Chiar şi cu sute de imitaţii, Coca-Cola îşi păstrează parcă un gust aparte şi reuşeşte să domine domeniul băuturilor acidulate caramelizate. Deşi s-a putea crede că o astfel de băutură nu ar trebui să aibă o listă prea mare de ingrediente în afară de apă carbogazoasă, sirop de fructoză, glucoză, cofeină şi colorant, secretul reţetei este păzit cu străşnicie.

Citiţi despre motivele retragerii companiei din India şi despre procesul în care a intervenit Coca-Cola.

Care sunt regulile respectate de cei doi deţinători ai secretului.

Unde este păstrată formula şi de ce nimeni nu ar putea să fabrice legal băutura, chiar dacă ar reuşi să o obţină.
 
Ierburile şi mirodeniile KFC

Secretul KFC (Kentucky Fried Chicken) datează din anii ’30, când Harland Sanders servea pui clienţilor de la benzinăria sa din North Corbin, Kentucky. Cu timpul, a devenit din ce în ce mai cunoscut şi, deşi nu a fost niciodată în Armată, în 1936, Sanders primeşte titlul de Colonel de onoare din partea guvernatorului statului Kentucky pentru contribuţiile sale culinare.

Care sunt regulile de amestecare a ingredientelor.

În ce bază tehnologizată şi ulta-păzită este ţinută reţeta.