Două surori minore din Constanţa se pregătesc să devină mame

Două surori minore vor deveni mame în mai puţin de două luni. Cei doi taţi au şi ei sub 18 ani. Direcţia pentru Protecţia Copilului, dar şi Poliţia anchetează acest caz, mai ales că cei patru viitori părinţi, de etnie rromă, spun că s-au căsătorit de mici.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 17:00
Două surori minore din Constanţa se pregătesc să devină mame

Cele două fete sunt din localitatea Valu lui Traian. Taţii copiilor lor sunt tot minori, în vârstă de 17 ani. Trăiesc sub acelaşi acoperiş cu consimţământul părinţilor.

„Acest caz doar ce a intrat în atenţia nostră. Avem echipa mobilă pe teren ca să aflăm ce se întâmplă. Vom interveni prin instituirea unei măsuri de protecţie specială”, a spus Anca Ghiţulescu de la Direcţia de Proecţia a Copilului, Constanţa.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis şi ei o anchetă. „Două minore de 13, respectiv 15 ani, ar fi însărcinate în aproximativ şapte luni. Vor fi prezentate medicinei legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Bogdan Păduraru.

Fetele susţin că ar fi căsătorite de foarte mici, după legea ţigănească.

Numai în 2011, în Bistriţa, opt fete mai mici de 15 ani au adus pe lume copii. Cei mai mulţi dintre bebeluşii născuţi de adolescente sunt abandonaţi. În 2011, la Vaslui, 77 de copii au ajuns în grija statului. Dintre aceştia, un sfert sunt aduşi pe lume de adolescente.