Două tinere au fost trimise în judecată după ce au lăsat un poliţist fără pantaloni

Două tinere şi tatăl lor, din oraşul Liteni, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzaţi că au agresat un poliţist, pe care l-au lăsat fără pantaloni, agentul de poliţie încuindu-se la un moment dat în sediul poliţiei, de frica agresorilor.

RomaniaTV.net
08 oct. 2014, 11:44
Două tinere au fost trimise în judecată după ce au lăsat un poliţist fără pantaloni

Cei trei inculpaţi, Vasile Moisa (63 de ani), Vasilica Cristina Macovei (23 de ani) şi Anamaria Tecliş (26 de ani), au fost daţi pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, dosarul fiind înaintat Judecătoriei Suceava, scrie monitorulsv.ro.

Citeşte şi Tupeu maxim: S-a filmat în timp ce îi fura banii unui poliţist VIDEO

Toată povestea s-a petrecut într-o zi de duminică, pe 24 august a.c., în oraşul Liteni, după ce poliţistul, agentul-şef adjunct Marcel O., din cadrul poliției din localitate, a fost solicitat să intervină la un eveniment sesizat prin 112.

Ionela Adriana Moisa, o altă fiică a lui Vasile Moisa, a sărit în acea după-amiază gardul unei rude şi s-a dus să culeagă mere dintr-un copac aflat la hotarul dintre două gospodării, una dintre ele aparţinând soţilor Vasile şi Elena Poenariu.

Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, soţii Poenariu au început să-i reproşeze tinerei faptul că acel măr se află pe terenul lor, iar fata a început să arunce cu mere în curtea vecinilor supăraţi, aceştia din urmă apelând serviciul de urgenţă 112.
La faţa locului a ajuns agentul Marcel O., care se afla în patrulare cu maşina de serviciu pe raza satului Roşcani, fiind însoţit de către un plutonier de la Jandarmerie.

Citeşte şi Scandal în trafic: Un poliţist susţine că a fost agresat de soţia unui şofer pe care îl amendase

Poliţistul a oprit mai întâi la poarta familiei Moisa, pentru a afla de la aceştia ce anume s-a întâmplat, după care le-a cerut să rămână în curtea lor, agentul deplasându-se la cealaltă familie, pentru a asculta varianta acestora.

Numai că Ionela Adriana Moisa, susţin anchetatorii, nu s-a conformat indicaţiilor poliţistului şi, profitând de un moment de neatenţie, a lovit-o cu pumnul în faţă de Elena Poenariu, soţia celui care sunase la 112.

Poliţistul a intervenit şi a imobilizat-o pe agresoare, după care a încercat să o ducă la maşina de poliţie, pentru a merge la sediul poliţiei, la audieri.

Numai că, în acele momente, au intervenit inculpaţii, cele două tinere şi tatăl lor, care, se arată în rechizitoriul procurorilor, au început să tragă de agentul de poliţie.

Agentul Marcel O. a reuşit în primă fază să o bage în maşină pe agresoare, însă rudele acesteia au deschis portiera de pe partea cealaltă, iar suspecta a ieşit din autoturism.

I-au luat documentele din maşina de poliţie, după care i-au rupt pantalonii: de la brâu până la genunchi

Poliţistul s-a dus iar după Ionela Adriana Moisa, dar rudele acesteia l-au prins de haine şi au încercat să îl împingă în autoturism, pentru a-l împiedica să o ia pe suspectă la poliţie.

În cele din urmă, agentul a reuşit să o introducă din nou pe suspectă în maşină, însă, arată anchetatorii, Vasile Moisa s-a repezit în interiorul autoturismului cu girofar şi i-a luat polițistului documentele în care trecuse datele de identificare ale scandalagiilor.

Când poliţistul a reuşit să-şi recupereze documentele, scăpate pe jos de către Vasile Moisa, fiica acestuia, Vasilica Macovei, a tras cu putere de buzunarul stâng al pantalonilor de la uniformă, pe care i-a rupt din zona brâului până la nivelul genunchiului.

Abia în acel moment poliţistul a folosit spray-ul iritant-lacrimogen din dotare, reuşind cu câteva jeturi să îndepărteze persoanele recalcitrante.

S-au încuiat în sediul poliţiei

Cu suspecta în maşină, agentul-şef adjunct Marcel O. a plecat la sediul Poliţiei oraşului Liteni, pentru a-i întocmi dosar penal.

Prevăzând că rudele tinerei vor veni la poliţie să continue scandalul – lucru care s-a şi întâmplat, poliţistul a încuiat uşa de acces în intervalul în care a completat documentele premergătoare dosarului penal.

Tot scandalul a fost văzut de mai mulţi săteni, care locuiesc pe strada respectivă şi care au declarat la Parchet întocmai ce au văzut, susţinând varianta poliţistului. Acesta din urmă a depus şi certificat medico-legal, potrivit căruia a suferit leziuni pentru care are nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale.

Inculpaţii neagă tot: poliţistul şi-a rupt singur pantalonii

Audiaţi de procurorul de caz în dosarul de ultraj, cei trei inculpaţi au declarat că nu e nimic adevărat şi că nu l-au agresat pe poliţist. Acesta din urmă, au povestit inculpaţii, şi-a rupt pantalonii după ce i-a agăţat din greşeală în portiera autovehiculului.

Au negat totodată că l-ar fi jignit şi ameninţat pe poliţist, însă anchetatorii au concluzionat că apărările inculpaţilor nu sunt adevărate.

Vasile Moisa şi două dintre fiicele sale, Vasilica Cristina Macovei şi Anamaria Tecliş, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe data de 2 septembrie a.c., începând cu ora 14.00.

La expirarea ordonanţei de reţinere, procurorul de caz a decis ca cei trei să fie cercetaţi în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar, stabilindu-se mai multe obligaţii, printre care şi aceea de a nu se apropia sau a nu comunica direct sau indirect cu martorii.

Cu dosar penal s-a ales şi cealaltă fată a lui Vasile Moisa, Ionela Adriana Moisa, cercetată pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-10-08/Doua-tinere-si-tatal-lor-trimisi-in-judecata-dupa-ce-au-lasat-un-politist-fara-pantaloni#ixzz3FYF5I1Xc