Două tramvaie s-au ciocnit, la Arad. Trei persoane au fost rănite, printre care şi un copil

Două tramvaie s-au ciocnit, vineri după-amiază, pe linia care face legătura între municipiul Arad şi comuna Ghioroc. În urma impactului, trei pasageri, doi adulţi şi un copil, au acuzat diverse dureri şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean. După investigaţii, cei trei au plecat din spital, unul pe proprie răspundere

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 13:11
Două tramvaie s-au ciocnit, la Arad. Trei persoane au fost rănite, printre care şi un copil

UPDATE.ora 17.55 Cele trei persoane care au fost rănite în urma ciocnirii a două tramvaie, la marginea municipiului Arad, au fost lăsate de medici să părăsească spitalul, un bărbat având răni care ar fi necesitat internarea, dar care a plecat acasă pe proprie răspundere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dr. Adrian Viner, doi dintre cei trei pasageri care au fost aduşi cu ambulanţe au prezentat răni uşoare, respectiv contuzii care nu au necesitat internarea.

Al treilea rănit, un bătrân, a suferit un traumatism maxilo-facial fără fractură şi o contuzie craniană, iar medicii i-au recomandat să rămână sub observaţie în spital.

„Bărbatul a plecat din spital pe propria răspundere, dar urmează să se prezinte, luni, la un nou control la medicul chirurg”, a declarat dr. Adrian Viner. Referitor la anchetă, poliţiştii spun că al doilea vatman a fost de vină pentru coliziune.

Circulaţia tramvaielor pe ruta Arad – Ghioroc a fost reluată după aproximativ două ore de la producerea accidentului.

Accidentul a avut loc la intrarea în municipiul Arad, pe linia care leagă oraşul de comuna Ghioroc, vis-a-vis de un centru comercial.

Potrivit directorului tehnic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu, ambele tramvaie circulau în acelaşi sens, iar cel din spate l-a lovit pe cel din faţă. Cuvineanu afirmă că nu se cunosc deocamdată cauzele producerii accidentului, acestea fiind în cercetare.

Totuşi, tehnicieni ai companiei care au ajuns la faţa locului afirmă că a fost vorba despre o cădere de tensiune, iar tramvaiul aflat în faţă s-a oprit brusc, în timp ce a doua garnitură a rămas fără frâne funcţionale. În urma impactului, trei pasageri, doi adulţi şi un copil, au acuzat diverse dureri şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean pentru investigaţii.

Circulaţia tramvaielor pe ruta Arad-Ghioroc va rămâne blocată până în jurul orei 15.30. La faţa locului au fost trimişi şi poliţişti, care fac cercetări.

Două tramvaie s-au ciocnit, vineri, şi într-o intersecţie din Galaţi. Cinci pasageri au fost răniţi şi transportaţi la spital.