Două treimi dintre persoanele eliberate în baza legii recursului compensatoriu s-au întors în puşcării

Publicat: Vineri, 23 Noiembrie 2018 15:09 // Actualizat: Vineri, 23 Noiembrie 2018 15:09 // Sursa: romaniatv.net

Experţii din cadrul Administraţiei Penitenciarelor estimează că circa două treimi din cei eliberaţi pe baza acestei legi sunt deja în spatele gratiilor după ce au recidivat. Este și cazul atacatorului de la lift, din Alba Iulia.

"Din motive evidente, Ministerul Justiţiei nu ţine această evidenţă, însă estimările noastre pun undeva între 60% - 70% procentul celor care au fost reîncarceraţi după ce au beneficiat de prevederile acestei legi. Şi vorbim aici de cei fără pedepse alternative, ci doar de cei cu pedepse cu închisoarea", a declarat pentru „Adevărul", Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În plus, acesta a subliniat un alt posibil efect negativ al acestei legi, şi anume faptul că infractorii recidivişti ştiu că vor beneficia încă o dată de această lege.

"Cert este că fiecare infractor ştie că până în anul 2022 va mai beneficia de această lege. Practic, ştie că pentru orice infracţiune va avea o pedeapsă cu 20% mai scurtă", a completat Sorin Dumitraşcu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
detinuti eliberati in baza recursului compensatoriu recurs compensatoriu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H