Două zodii care sunt date peste cap de ultimul Mercur Retrograd din 2023! Tensiunile sunt la cote maxime pe 13 decembrie

Începând cu 13 decembrie 2023 și până pe 1 ianuarie 2024, Mercur, planeta asociată cu comunicarea, va intra într-o perioadă de mișcare retrogradă, începând în Capricorn și continuând în Săgetător. Acesta reprezintă ultimul episod din cele patru perioade de retrogradare ale lui Mercur din 2023. Retrogradarea lui Mercur este cunoscută pentru că aduce o energie negativă și incomodă în viața noastră, manifestându-se prin întârzieri, neînțelegeri, dificultăți în comunicare și perturbări ale planurilor stabilite.

08 dec. 2023, 18:59
Două zodii care sunt date peste cap de ultimul Mercur Retrograd din 2023! Tensiunile sunt la cote maxime pe 13 decembrie
Două zodii care sunt date peste cap de ultimul Mercur Retrograd din 2023! Tensiunile sunt la cote maxime pe 13 decembrie

În ultimul ciclu al anului 2023 al mișcării retrograde a planetei Mercur, influența sa se resimte în mod distinct asupra comunicării, călătoriilor și a aspectelor legate de tehnologie. În perioada retrogradă a lui Mercur, care are loc între 13 și 31 decembrie 2023, se pot intensifica neînțelegerile în comunicare, poate fi remarcată apariția unor confuzii în discuții și dificultăți în a transmite clar gândurile sau ideile.

Citește și: 5 zodii scapă de sărăcie şi sunt predestinate să se îmbogățească în 2024

Această perioadă poate fi percepută ca fiind mai dificilă în ceea ce privește semnarea contractelor, începerea unor proiecte importante sau efectuarea călătoriilor. Este recomandat să fie luate măsuri suplimentare de precauție în comunicare și să se acorde atenție detaliilor pentru a evita malentenderea sau interpretările greșite.

În planul personal, acest ciclu al Mercurului retrograd poate oferi oportunități de reflectare asupra modului în care ne exprimăm și asupra relațiilor noastre de comunicare. Este un moment propice pentru a rezolva eventualele conflicte sau neînțelegeri și pentru a ne îndrepta atenția asupra dezvoltării personale.

În concluzie, ultimul Mercur retrograd din 2023 ne aduce provocări specifice, dar și oportunități pentru creșterea personală și îmbunătățirea comunicării noastre în diferite aspecte ale vieții.

Care sunt cele mai afectate zodii de Mercur retrograd

Gemeni

Mercur este planeta voastră guvernantă, ceea ce înseamnă că simțiți puternic această energie retrogradă. Reflectați asupra relațiilor voastre și asupra persoanelor cu care trebuie să tăiați legăturile. Este important nu numai să comunicați oamenilor din viețile voastre nevoile și limitele, dar și să fiți atenți la cei cărora le pasă suficient de voi pentru a respecta aceste granițe.

Fecioară

La fel ca Gemenii, și Fecioarele sunt conduse de Mercur, ceea ce înseamnă că acest retrograd îi va afecta și pe acești nativi cu tot felul de emoții contrastante: inspirate și emoționate, dar și frustrate, negative. Astrele sugerează că este un moment bun pentru a vă lăsa dus de aceste impulsuri emoționale și de a vă exprima creativ, punându-vă ideile în mișcare. Este o perioadă în care nativii Fecioară nu trebuie să lase îndoielile și insecuritățile personale să îi copleșească.

Citește și: Mihai Voropchievici dezvăluie ce e bine să pui sub preș ca să atragi banii în casă