Douăzeci şi doi de migranţi, daţi dispăruţi după naufragiul unei ambarcaţiuni în largul insulei Lampedusa

Într-un comunicat, marina tunisiană, care a recuperat din Marea Mediterană cadavrul unui migrant, a precizat că a salvat 25 de migranţi în timpul participării la o operaţiune de salvare la 100 de km nord-vest de Lampedusa.

13 feb. 2021, 21:43
Douăzeci şi doi de migranţi, daţi dispăruţi după naufragiul unei ambarcaţiuni în largul insulei Lampedusa

Douăzeci şi doi de migranţi africani sunt daţi dispăruţi după naufragiul ambarcaţiunii lor în largul insulei italiene Lampedusa, a indicat sâmbătă marina tunisiană, potrivit Agerpres.

Migranţii salvaţi, de diferite naţionalităţi africane, au fost duşi în Tunisia. Ei au declarat că ambarcaţiunea în care se aflau plecase pe mare în noaptea de vineri spre sâmbătă de la Sidi Mansour, provincia tunisiană Sfax. La bordul ambarcaţiunii se aflau 48 de persoane.

Operaţiunea de salvare a fost întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

În pofida crizei sanitare legate de pandemia de COVID-19, migraţia clandestină dinspre nordul Africii – în special dinspre Tunisia şi Libia – către Europa a continuat, mai ales spre ţărmurile Italiei, unde migranţii speră să găsească locuri de muncă şi perspective pentru o viaţă mai bună.

Douăzeci de morţi în largul insulei Lampedusa, în urmă cu mai puţin de două luni

Cel puţin 20 de migranţi africani au murit, pe 24 decembrie, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat joi în largul coastelor Tunisiei, în contextul în care migranţii încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge pe insula italiană Lampedusa, a anunţat o oficialitate tunisiană din domeniul securităţii.

Paza de coastă a salvat cinci persoane şi căuta alte 20 care fuseseră date dispărute, a mai declarat oficialitatea tunisiană pentru agenţia de presă britanică.

Linia de coastă din apropierea portului tunisian Sfax a devenit un punct de plecare important pentru persoanele din Africa şi din Orientul Mijlociu care fug de conflicte şi de sărăcie, în căutarea unei vieţi mai bune în Europa.

„Ambarcaţiunea s-a scufundat la circa 6 mile de coasta portului Sfax. Douăzeci de cadavre au fost recuperate, cinci oameni au fost salvaţi şi toţi provin din Africa subsahariană”, a declarat oficialitatea tunisiană, care a adăugat că la bord se aflau circa 45 de persoane.

Citeşte şi: Doi pui de tigru alb din Pakistan au murit, cel mai probabil de Covid