Doi pui de tigru alb din Pakistan au murit, cel mai probabil de Covid

Puii de tigru alb de 11 săptămâni care au murit într-o grădină zoologică din Pakistan luna trecută par să fi murit din cauza COVID-19, au declarat oficiali ai parcului.

13 feb. 2021, 19:58
Doi pui de tigru alb din Pakistan au murit, cel mai probabil de Covid

Doi pui de tigru alb au murit în grădina zoologică din Lahore pe 30 ianuarie, la patru zile după începerea tratamentului pentru ceea ce oficialii credeau că este virusul panleucopeniei feline, o boală despre care oficialii zoo au spus că este extrem de comună în Pakistan și afectează sistemul imunitar al felinelor.

Autopsia a constatat însă că plămânii puilor au fost grav afectaţi şi că ei sufereau de infecţie severă, patologii concluzionând că cei doi pui de tigru alb au murit din cauza COVID-19, scrie Hotnews.

Deşi nu a fost efectuat niciun test PCR pentru noul coronavirus, directorul adjunct al grădinii zoologice, Kiran Saleem, a spus pentru Reuters că se crede că puii au fost victimele pandemiei de care a ucis 12.256 de persoane în Pakistan.

„După moartea lor, administraţia grădinii zoologice a efectuat teste tuturor angajaților, iar şase au fost testaţi pozitiv, inclusiv unul care se ocupa de pui”, a spus Saleem. „Aceste rezultate întăresc rezultatele autopsiei. Puii au luat probabil virusul de la persoana care îi îngrijea și hrănea”, a mai spus el.

Doi tigri albi au scăpat de la o grădină zoologică din Indonezia

Cele două exemplare de tigru alb au reuşit să scape vineri de la Zinka Zoo din districtul Singkawang după ce o alunecare de teren declanşată de inundaţiile provocate de ploile torenţiale le-a deteriorat incinta, potrivit unui reprezentant al grădinii zoologice, Elka Surya.

„Alunecarea de teren a creat o gaură mare în incinta tigrilor, ceea ce le-a permis să scape”, a spus Elka, citat de agenţia de ştiri Antara.

Un angajat a încercat să oprească tigrii, însă a fost sfâşiat şi ucis, a precizat Elka.

Unul dintre tigri a fost împuşcat mortal sâmbătă dimineaţă, a relatat CNN Indonezia precizând că o echipă se află în căutarea celeilalte feline.

Citeşte şi: Fiica lui Bill Gates, „dezamăgită” după ce s-a injectat anti-Covid. „Din păcate NU mi-a implantat în creier geniul tatălui meu”