Douglas Kennedy, nepotul lui JFK, a fost arestat pentru scandal în maternitate VIDEO

Nou scandal în "clanul" Kennedy. Nepotul fostului preşedinte american asasinat John Fitzgerald Kennedy (JFK), Douglas Kennedy, a fost pus sub acuzare, luni, pentru un incident violent petrecut în luna ianuarie, la o maternitate din New York, unde soţia lui, Molly, tocmai năcuse. El a încercat să îşi scoată la plimbare, în curtea maternităţii, copilul născut de două zile.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 11:02
Douglas Kennedy, nepotul lui JFK, a fost arestat pentru scandal în maternitate VIDEO

Nepotul fostului preşedinte american John Fitzgerald Kennedy a fost arestat şi pus sub acuzare pentru agresarea a două asistente medicale şi pentru că a pus în pericol viaţa propriului său copil nou-născut.

Douglas Kennedy este acuzat că le-a bruscat pe asistentele din maternitatea spitalului Northen Westchester, când ele  au încercat să îl oprească să iasă în braţe, la o plimbare în curtea spitalului, cu fiul său născut în urmă cu două zile. Incidentul a avut loc în ianuarie, dar acuzaţiile au fost formulate abia acum.

„Asistentele au declarat Cod Roz, care se aplică atunci când cineva vrea să fugă din spital cu un nou-născut. Când situaţia a escaladat, au declarat Cod Violet, aplicabil atunci când cineva reprezintă un pericol pentru spital”, a declarat avocatul asistentelor, care susţin că ele au fost agresate de Douglas Kennedy, relatează postul de televiziune NBC New York.

Avocatul lui Douglas susţine în schimb că proaspătul tătic primise deja permisiunea altor asistente pentru a ieşi cu copilul în curtea spitalului.

Din imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, difuzate de televiziunea americană şi ajunse deja pe YouTube se vede cum personalul medical devine foarte agitat când tatăl se urcă în lift cu copilul de două zile ţinut în braţe, iar una dintre asistente este trântită pe jos.

Robert Gottlieb, avocatul lui Douglas Kennedy, a declarat presei americane că „Domnul Kennedy a fost foarte liniştit, politicos şi calm. S-a ajuns aici doar din cauza modului neadecvat în care au acţionat cele două asistente.” Douglas şi soţia lui, Molly au declarat pentru NBC că „toate aceste acuzaţii sunt absurde”.

Din raportul poliţiei din New Zork, obţinut de NBC, s-a aflat că, în seara de 7 ianuarie, pe la ora 19:00, Douglas Kennedy, în vârstă de 44 de ani, şi-a luat băiatul din maternitate, ignorând avertismentele personalului medical, care i-a spus să nu scoată nou-născutul „la aer curat, în curtea maternităţii”, a scris în declaraţia sa sora-sefă a unităţii, Anne Margaret Lane, adăugând că Douglas era atunci însoţit de un medic de la Camera de Gardă, cunoscut ca fiind „Dr. Haydock”. Ulterior s-a aflat că medicul Timothy Haydock  era un vechi prieten al familiei Kennedy.

Tot din raportul poliţiei a reieşit că în timp ce asistentele încercau să îl convingă pe Douglas, care se afla la lift cu prietenul său Haydock, să aducă înapoi, în salon, copilul, medicul îl încuraja să iasă, asigurându-le pe asistente că este „cu el”.

În înregistrarea video a camerelor de supraveghere a spitalului se vede cum Douglas şi-a continuat drumul către lift, cu copilul în braţe. Asistentele s-au luat după el, iar una dintre ele a încercat să îi ia copilul din braţe.

Din declaraţiile date la poliţie de  Lane a reieşit că Douglas ar fi încercat atunci o altă ieşire din spital, dar asistenta-şefă s-a aşezat în faţa uşii, blocându-o cu mîinile. În acel moment, Douglas a prins-o de încheietura mîinii cu mîna lui stângă şi i-a răsucit-o, ca să o dea la o parte din faţa uşii. În mâna dreaptă, Douglas îşi ţinea băieţelul, care a fost identificat numai cu iniţialele „B.K” în raportul poliţiei.

Asistenta a continuat să se opună, iar o altă asistentă, Luciano, a încercat să îi ia lui Douglas copilul din braţe, cu forţa. Ea a motivat în declaraţiile date anchetatorilor că „micuţului începuse să i se clatine capul” atunci când tatăl lui o ţinea pe colega ei de încheietura mîinii.

Sora-şefă le-a mai spus anchetatorilor că Douglas a lovit-o cu piciorul stâng în burtă, în zona pelviană, şi ar fi trântit-o jos, pe hol, în faţa liftului. Acest episod nu apre totuşi, foarte clar, pe camerele de supraveghere, iar în lupta cu asistentele, se Douglas a căzut pe jos, dar a reuşit să ferească foarte bine copilul, astfel încât micuţului nu i s-a întâmplt absolut nimic. A dormit liniştit pe tot parcursul incidentului, după cum a afirmat şi medicul prieten care îl însoţea în seara aceea. „am fost martor la incident şi pot spune fără echivoc că numai asistentele au fost singgurii agresori în acest caz.”, a cdeclarat medicul Haydock pentru NBC.

Douglas Kennedy este al zecelea copil al lui Robert Kennedy , fost senator şi candidat la preşedinţia SUA, făcut împreună cu soţia lui, Ethel. Robert Kennedy a fost asasinat în 1968, la cinci ani după moartea fratelui său, preşedintele John Fitzgerald Kennedy.

 

View more videos at: http://nbcnewyork.com.