Dovada că Aura Vasile s-a înscris în UNPR. Ea nu se mai poate întoarce în PSD

Aura Vasile s-a înscris în UNPR. Ea a semnat luni adeziunea la partidul lui Gabriel Oprea. RTV.net prezintă  documentul prin care deputatul a devenit membru cu acte în regulă al UNPR. Potrivit Statutului PSD, Aura Vasile nu mai poate reveni în partid timp de un an de zile.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 15:20

Deşi a anunţat că revine în PSD, Aura Vasile nu mai poate fi primită în rândul social-democraţilor timp de un an de zile, potrivit statutului PSD, pentru că s-a înscris într-un alt partid.

Potrivit Statutului social-democraţilor, odată cu înscrierea într-o altă formaţiune, Aura Vasile îşi pierde de drept calitatea de membru al PSD.

„Solicitarea celor care şi-au pierdut calitatea de membru prin înscrierea în alte partide poate fi luată în dezbatere şi aprobată de conducerea organizaţiei din care a făcut parte, după trecerea unui termen de minim un an de la pierderea calităţii de membru„, prevede Statutul PSD.

Victor Ponta a avertizat deja că Statutul conţine această prevedere şi i-a transmis Aurei Vasile că nu există niciodată excepţii.

„Conform Statutului cel care îşi pierde calitatea de membru PSD poate reveni peste un an în partid. Când treci în alt partid îţi pierzi automat conform legii şi statutului calitatea de membru al PSD. Din punctul meu de vedere nu există niciodată excepţii de la Statut şi de la lege şi asta nu mă răzgândesc niciodată şi în nicio situaţie”, a declarat, pentru gândul.info, liderul PSD, Victor Ponta.

Mircea Duşa, liderul deputaţilor social-democraţi a declarat şi el  că, dacă şi-a depus adeziune la UNPR, Aura Vasile şi-a pierdut calitatea de membru PSD şi poate reveni după un an de zile.