Dovada că există viaţă în spaţiu: O fosilă extraterestră, descoperită într-un meteorit

Un controversat cercetător britanic susţine că a descoperit dovada existenţei extratereştrilor, într-un meteorit.

23 ian. 2013, 09:54
Dovada că există viaţă în spaţiu: O fosilă extraterestră, descoperită într-un meteorit

Profesorul Chandra Wickramasinghe, care a lucrat la Universitatea Cardiff, susţine că roca spaţială este plină de fosile ale unor alge microscopice, asemănătoare cu cele de pe Pământ.

Această descoperire este dovada clară că viaţa a început în afara Pământului, a declarat profesorul, care este cunoscut pentru teoriile sale că viaţa de pe Terra a fost adusă din spaţiu.

„Suntem toţi extratereştrii – avem aceeaşi origine cosmică. De fiecare dată când se formează un nou sistem planetar, câţiva microbi ajung acolo pe comete. Apoi, aceştia se înmulţesc şi însămânţează alte planete. Ultima descoperire este o dovadă în plus care arată că viaţa de pe Pământ a început în alte lumi”, spune Chandra Wickramasinghe.

„Rezultatele provizorii arată că roca provine de pe o cometă. Pietrele arată extrem de ciudat şi au o structură poroasă, cu o densitate mai mică decât orice am văzut pe Pământ”, explică profesorul.

Cercetătorul a precizat, însă, că nu au fost făcute testele-cheie care să dovedească că piatra nu este contaminată de pe Pământ.

Mai mulţi experţi spun, însă, că declaraţiile sale sunt hilare şi susţin că fosilele aparent extraterestre sunt o dovadă clară a contaminării rocii. Alţii spun că profesorul trebuie să dovedească, mai întâi, că roca provine din spaţiu.

Piatra ar fi fost găsită de localnicii din Sri Lanka, după ce ar fi căzut pe Terra, într-o minge de foc. Ea a fost analizată într-un laborator din Marea Britanie, găsindu-se fosilele unor diatomi, o formă simplă de alge.

Diatom fosilizat