VIDEO S-a luminat cerul! Un meteorit a alertat autorităţile din două judeţe: „Am crezut că s-a prăbușit un avion”

Un meteorit a pus pe jar gorjenii. O lumină puternică, urmată de o flacară și zgomot a apărut pe cer, deasupra Târgu Jiului. Fenomenul a fost surprins și din alte colturi ale țării. În alertă au fost și salvamontiștii din Hunedoara. Au crezut că ar putea avea de-a face cu un accident aviatic.

11 iul. 2023, 23:37
VIDEO S-a luminat cerul! Un meteorit a alertat autorităţile din două judeţe: „Am crezut că s-a prăbușit un avion”

UPDATE: Din primele date, meteoritul a căzut în Vidin, Bulgaria. 

”Un meteorit a pus în stare de alertă salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni-Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativa în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme. Situaţia se anunţa foarte incertă întrucât nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment şi nici nu era declanşată o alerta de aeronavă cu probleme sau prăbuşită”, au arătat, marţi seară, reprezentanţii Salvamont România, într-o postare pe Facebook.

Un meteorit interstelar s-a ciocnit de Pământ. Armata SUA a confirmat evenimentul astronomic spectaculos

„Eu simtii bubuitura din casa, crezui ca este cutremur. Tremură geamul„, a scris o internaută. „Da asa este. Eram la poarta cu copiii si am crezut ca sint artificii„, scrie un alt internaut. „S-a văzut și în Bălănești”, a postat un alt internaut. „Am crezut că s-a prăbușit un avion„, a spus altul.

„In Dolj s-a auzit bubuitura in tot judetul, dar si in Gorj si Arges”, scrie un altul.

Imaginea a fost observată și din alte colturi ale țării. „L-au observat si de la Cluj de la Observatorul astronomic”, scrie un bărbat.

Ulterior, salvamontiştii şi-au dat seama, pe baza informaţiilor şi a imaginilor, că este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE, pe linia Stăneşti-Târgu Jiu-Târgu Cărbuneşti.

”Informaţii care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteza suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, au menţionat salvamontiştii.

Un meteorit a pus pe jar gorjenii. O lumină puternică, urmată de o flacară și zgomot a apărut pe cer, deasupra Târgu Jiului. Fenomenul a fost surprins și din alte colturi ale țării. În alertă au fost și salvamontiștii. Au crezut că ar putea avea de-a face cu un accident aviatic.
Informații care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbușit în România sau chiar a avut altitudine și viteza suficienta sa ajungă în Bulgaria sau Serbia”, anunță Salvamont Gorj.

Nostradamus, predicţii neînţelese care dau fiori pentru 2023: „Cei doi contestatari se vor uni împreună! Peste 40 de ani nu va mai fi văzut curcubeul”