Dovada că timpul nu iartă pe nimeni. Cum arată Aragorn din Lord of The Rings după 13 ani de la această scenă

Pentru majoritatea fanilor, Viggo Mortensen va fi mereu Aragorn din Lord of The Rings. Însă, într-un interviu recent, actorul a criticat viziunea lui Peter Jackson din ultimele două filme ale trilogiei, dar şi seria The Hobbit. De altfel, Viggo a fost printre primele staruri care a anunţat că nu va accepta să revină în The Hobbit.  

20 mai 2014, 09:18

Intr-un interviu amplu oferit publicatiei The Telegraph, Viggo Mortensen a vorbit despre cariera sa, dar si despre cele doua trilogii realizate de Peter Jackson, Lord of The Rings si The Hobbit, scrie procinema.ro. Desi a creat unul dintre cele mai iubite personaje din seria Stapanul Inelelor, Aragorn, actorul s-a plans de modul in care Peter Jackson a sacrificat subtilitatea pentru efecte CGI.

Citeşte şi „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, din 13 decembrie în cinematografele din România – VIDEO

Jackson a fost criticat de fani pentru trilogia The Hobbit, acestia acuzandu-l ca a abuzat de efectele speciale. Insa Mortensen considera ca Jackson a facut acest lucru inca de la ultimele doua filme din Stapanul Inelelor. In viziunea actorului de 55 de ani, cel mai bun film ramane primul, The Fellowship of The Ring.

„Primul scenariu a fost mult mai bine organizat. Sigur, era haos si filmam ca nebunii, dar era altceva. Peter era de la inceput un fan inrait al tehnologiei, dar cand evolutia a explodat si au aparut aceste noi mijloace, Peter nu s-a mai uitat inapoi. Sigur, si in Fellowship exista Mordor, erau efecte digitale, dar acel film are ceva specia: existau dialoguri intre actori, interactionau mai mult si aduceau emotie, plus ca exista si decoruri reale, ce te faceau sa simti ca joci cu adevarat. Era mai sumbru. De la al doilea film, lucrurile au inceput sa scartaie, nu prea mai erau pe gustul meu, iar la al treilea film, deja numarul de efecte speciale era prea mare.

Citeşte şi Filmul „The Hobbit” provoacă dureri. Care au fost plângerile spectatorilor după vizionare

Au fost grandioase si spectaculoase aceste filme, dar ceea ce era subtil si interesant in primul film, a disparut complet in film. Peter Jackson a sacrificat subtilitatea si simbolurile pentru efectele speciale. Nu mai zic de filmele The Hobbit, care sunt incarcate cu CGI de 10 ori mai mult”, a spus Viggo Mortensen.