Dovada vaccinării complete împotriva Covid-19 va fi obligatorie la intrarea în cluburile de noapte

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia începând de luni, zi redenumită "Ziua libertăţii".

20 iul. 2021, 09:08
Dovada vaccinării complete împotriva Covid-19 va fi obligatorie la intrarea în cluburile de noapte

Guvernul britanic vrea să introducă în septembrie un permis de sănătate care să dovedească vaccinarea completă împotriva Covid-19 pentru persoanele care vor să meargă în locuri aglomerate, precum cluburi şi discoteci, a anunţat luni (19 iulie) premierul Boris Johnson, notează Reuters.

Până la sfârşitul lunii septembrie, când toţi tinerii cu vârsta peste 18 ani vor avea ocazia de a fi imunizaţi, intenţionăm să facem din vaccinarea completă condiţia intrării în cluburile de noapte şi în alte locuri în care merg mulţi oameni. Un test negativ nu va mai fi suficient,” a precizat Johnson.

Decizia vine după ce ţări ca Olanda şi Israel au fost obligate să închidă din nou cluburile după apariţia unor focare mari de coronavirus.

Johnson a spus că guvernul nu planifică cerinţe similare pentru pub-uri.

În prima zi de ridicare a ultimelor restricţii din Anglia, Boris Johnson a făcut un apel la prudenţă.

Printre cele mai afectate ţări din Europa, cu peste 128.700 de decese, Regatul Unit a înregistrat recent peste 50.000 de cazuri zilnice, o creştere atribuită variantei Delta, care este mai contagioasă. În Marea Britanie, 69% din adulţi au fosat vaccinaţi complet. Campania de vaccinare se va extinde la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, dar numai la cei vulnerabili. În prezent, adolescenţii cu vârsta peste 16 ani pot fi vaccinaţi dacă sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic sau prezintă un risc ridicat din cauza patologiilor de bază.

Ţara care vrea să interzică accesul persoanelor nevaccinate în școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice! Anunţul făcut de autorităţi
Aproximativ 60% dintre persoanele internate în spitalele britanice cu diagnosticul de COVID-19 au fost vaccinate cu două doze împotriva coronavirusului, a declarat luni consilierul ştiinţific principal al autorităţilor din Marea Britanie, Patrick Vallance, transmite Reuters.”În ceea ce priveşte proporţia oamenilor spitalizaţi care sunt dublu vaccinaţi ştim că este în jur de 60% dintre pacienţii internaţi în spital cu diagnosticul COVID-19″, a declarat Vallance.Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia începând de luni, zi redenumită ”Ziua libertăţii” în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe unii oameni de ştiinţă şi responsabili politici.

Începând de luni în Anglia s-au redeschis sălile de spectacol şi stadioanele la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane pot participa la adunări publice. Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Scandal de proporţii la Londra. Protestarii anti-vaccinare s-au luat la bătaie cu polițiștii: Violenţele au avut loc în fața Parlamentului